Viktig og spennende kamp mot Godset i kveld

Annonse:

På dagen 28 år etter at Glimt slo Godset i cupfinalen og sikret klubbens andre norgesmesterskap møtes de to lagene igjen. 

Det er et Bodø/Glimt-lag proppfulle av selvtillitt som reiser til Drammen for å bryne seg på Strømsgodset i den 23. serierunden i Eliteserien. Glimt-gutta kommer fra en sylskarp seier i UEFA Europa Conference League, etter at laget ble det første noen sinne til å score mer enn fem mål på et José Mourinho-lag. 

Botheim pusser skoene til Solbakken etter 6-1-målet mot Roma i midtuka. Foto: Kent Even Grundstad
Botheim pusser skoene til Solbakken etter 6-1-målet mot Roma i midtuka. Foto: Kent Even Grundstad

De helgule valset over stormakten, Roma fra Italia og ga seg ikke før det sto hele 6-1 på måltavla på Aspmyra. En festkveld med få sidestykker for fotballgale nordlendinger. 

Men nå er det tilbake til hverdagen, og det er i hverdagene man legger grunnlaget for festkveldene. Glimt reiser til Drammen for å spille en uhyre viktig kamp i den hjemlige serien. 

Spisser seg til i gullkampen

I skrivende stund ligger Glimt på andreplass på tabellen etter at Molde tjuvstarta den 23. serierunden lørdag kveld. Moldenserne gjorde en solid kamp borte mot Stabæk og vant komfortabelt 3-0 i Bærum. Dermed sniker Molde seg foran Glimt på målforskjell med en kamp mer spilt. Det betyr at alt foreløpig ligger i Glimts hender. Med seier i Drammen tar gultrøyene tilbake tabelltoppen før det innbyrdes oppgjøret i neste uke. 

Men jobben må gjøres, og det blir slett ikke enkelt. Strømsgodset har vært gode hjemme på Marienlyst så langt i år og står bare med ett hjemmetap i 2021. Så vil tiden vise hvem som stikker av med det lengste strået søndag kveld. 

Bodø/Glimt er i kanonform. Glimt har fire seire på rad i Eliteserien og ti kamper på rad uten tap i ligaen. Inkluderer du både UEFA Europa Conference League, kvalifiseringen og NM Cupen har Glimt gått 15 kamper på rad uten tap. Tre av de 15 kampene har endt uavgjort. Så at Glimt er i god form er hevet over enhver tvil. 

Godset fra Drammen

Strømsgodset var av mange eksperter vurdert som en soleklar dumpekandidat før årets sesong, men de marineblå fra Marienlyst har gjort de fleste ekspertuttalelser til skamme. Drammenserne ligger på 9. plass på tabellen med 29 poeng. Åtte seire har det blitt på 22 kamper, mer enn mange hadde trodd, og mange av det spektakulære slaget. Blant annet høvlet de over Sarpsborg 08 med 5-0 for noen runder siden. 

Men Godset står nå med tre kamper på rad uten seier og sist helg kom også det første hjemmetapet for Glimts neste motstander. Da var det Viking som stakk av med tre poeng i en tettspilt 0-1-kamp. 

Nikita Haikin jubler etter scoring i Glimts 7-2-seier mot Godset i sommer. Foto: Kent Even Grundstad
Nikita Haikin jubler etter scoring i Glimts 7-2-seier mot Godset i sommer. Foto: Kent Even Grundstad

Hjemme på Marienlyst har de blant annet slått Rosenborg 2-1 og smadret lag som S08 (5-0), Odd (3-0), Sandefjord (4-0) og Stabæk (5-1 cupen) med kalassifre. På bortebane har det gått litt tråere, med blant annet et stygt 2-7-tap i Bodø. 

For statistikknerdene

Bodø/Glimt og Strømsgodset har en lang historie. To lag som stort sett er å finne i landets øverste divisjon. Den aller mest ikoniske kampen mellom lagene er naturligvis cupfinalen i 1993. En kamp det har vært skrevet om i snart 30 år, så vi spoler heller tiden et snaut år tilbake i tid. Til en like ikonisk fotballkamp. 

For hvem har vel glemt da Bodø/Glimt i fjor sikret sitt aller første seriegull på Marienlyst i Drammen. Med Patrick Berg og Marius Lode i karantene på et hotell i Oslo, gikk et heltent, helgult maskineri i hundre ut av startblokkene. 

Allerede etter 12 minutter hadde de to danskene på topp ordnet hvert sitt mål og Glimt vant Eliteserien fem runder før slutt. Kjenner du gåsehuden reise seg? La oss nyte høydepunktene fra kampen nedenfor: 


Også i det motsatte oppgjøret i Bodø i år var det Bodø/Glimt som var best. Faktisk er det den kampen i år Glimt har scoret aller flest mål. Et målfarlig Glimt-lag valset over drammenserne og vant hele 7-2 i sommervarmen i Bodø. Saltnes scoret to ganger, mens Botheim, Solbakken, Vetlesen, Nordås og Lindahl sørget for de fem andre scoringene. Ta en titt på høydepunktene her: 


I Eliteserien har lagene møttes 29 ganger, og det Bodø/Glimt som har overtaket. Av 28 oppgjør har Glimt vunnet 17 kamper, mens Godset har vunnet syv. De resterende fem kampene har endt i poengdeling. 

Faktisk har ikke Bodø/Glimt tapt for Strømsgodset siden 2018, da Godset vant hele 4-0 i en helsvart kamp på Marienlyst.

Det scores en del mål når disse lagene møtes. På 29 kamper er målforskjellen 64-50 i Glimts favør, og vi håper og tror det blir pyntet ytterligere på i kveld. 

PS! Husk kampstart klokken 17:00. Kampen kan du se på TV Norge og Discovery+. 

Annonse fra Eliteserien: