Vil ha Europa-stemning i serien: – Håper folk vil være med

Kjetil Knutsen er krystallklar på at Glimt er revansjelystne og at serien er vel så viktig som Europa.

Annonse:

Billettene til Glimts kamper i Europa forsvant på null komma niks da de ble lagt ut for salg tidligere i uken. Likevel er det fortsatt mange billetter igjen til kampen mot Odd i morgen kveld. Glimt-treneren håper folk kjenner sin besøkelsestid når alvoret starter opp igjen i morgen. 

– Det betyr mye for oss. Det er lett å skjønne at folk vi se oss i Europa, men det er i serien vi avgjør om vi får den muligheten igjen til neste år. Jeg håper folk vi være med oss på reisen, sier Kjetil Knutsen dagen før den viktige kampen. 

Han trekker spesielt frem Play Off-kampen til UEFA Europa Conference League som et høydepunkt. 

– Den opplevelsen vi hadde med publikum mot Zalgiris var veldig bra. Folk satt igjen og hyllet laget etter kampen. Det må jo være mulig å få til i den hjemlige serien også, undrer han. 

– Vi er priviligerte

Glimt kommer fra en god periode før landslagspausen og med tre strake seire i Eliteserien har de helgule igjen inntatt tabelltoppen.

– Det er en spennende periode vi får inn i nå. Vi er det eneste norske laget som får spille i Europa i høst, og vi får en hel del spennende og artige motstandere. Vi må håndtere et tøft kampprogram, sier han og utdyper:

– Det er mange som tror det er en ulempe for Glimt med mange kamper, men jeg tror ikke det. Vi kan nok overraske litt.

Det har vært landslagspause, og med to uker siden forrige kamp er det deilig å komme i gang igjen på treningsfeltet denne uka. 

_DSC9182.jpg
Mange koser seg på kamp i Europa. Knutsen håper på liknende scener i Eliteserien. Foto: Kent Even Grundstad

– Det har vært veldig fint med noen dager fri, men det holder med én uke. Nå gleder vi oss veldig til å møte Odd på Aspmyra. Vi var veldig misfornøyd med det motsatte oppgjøret i vår. Vi har jobbet med en tydelig kampplan og vet hvordan vi skal se ut i presspillet, også når de forsvarer seg lavt. Jeg tror vi får en veldig bra prestasjon på søndag. 

– Vi gjør en del bra ting

Etter én uke med fri og ferie har de fleste helgule vært samlet på Aspmyra igjen denne uken. Noen spillere kom først tilbake fredag etter å ha vært på oppdrag med sine landslag. Det er en positiv ting, mener Knutsen. 

_DSC9238.jpg
Kjetil Knutsen og trenerteamet har planen klar før Odd-kampen på søndag. Foto: Kent Even Grundstad

– Vi hadde åtte mann med landslag nå. Det tyder jo på at vi gjør en del bra ting, og det er bra at vi har mange spillere som får erfaring fra internasjonal arena, sier han og fortsetter:

– Men det gjør jo også at vår treningsuker blir redusert fordi de kommer tilbake på ulik tid. Nå er alle tilbake og de ser "freshe" ut. Vi mangler fortsatt Gilbert Koomson, vi håper han kommer i dag, men han må vi bare vente på. 

Glimts nysignering har brukt hele landslagspausen på å ordne innreise til Norge. Nå virker det å være i orden og ghaneseren skal etter planen være i Bodø iløpet av helga. Likevel er det bra nivå på trening denne uken. 

– Det er bra konkurranse om plassene og det er mange som begynner å melde seg på. Det er spennende kamper som venter og jeg er godt fornøyd med det som leveres på feltet, avslutter, bergenseren. 

Se hele intervjuet med Knutsen her: 

 

 

Annonse fra Eliteserien: