Vil slå tilbake: – Vi må finne energien

Bodø/Glimt ønsker å reise seg etter cupfinaletapet forrige helg. Nå venter serietoeren

Annonse:

Den beste måten å riste av seg skuffelsen etter en tapt fotballkamp er å spille en ny så fort som mulig. Nøyaktig én uke etter at Glimt tapte cupfinalen 0-1 blåser dommeren i gang toppkampen på Aspmyra. Lillestrøm har fått en fantastisk start på sesongen og er ubeseiret etter fem spilte kamper. Det eneste tapet de har i 2022 er 1-4 på Aspmyra i cupen i mars. 

– Lillestrøm erkjente veldig hvor de var etter den kampen, det er tydelig at de har fått et løft etter kvartfinalen mot oss. Mens vi har opplevd det motsatte med noen unntak. Det blir nok en litt annen kamp, med et Lillestrøm-lag som er revansjelysten etter kvartfinalen. 

Etter et to strake tap på rad ønsker Knutsen å se god Glimt-fotball igjen søndag kveld.

– Det viktigste for oss er at vi for klarer å bevise for oss og de som er glad i Glimt at vi har mer selvtillit og som kan beherske ulike typer motspill.

Revansjelysten hver dag

Etter finaletapet har Glimt fått en sjelden, full treningsuke på Aspmyra for å forberede seg mest mulig på å slå tilbake mot høytflyvende kanarifugler. 

– Det har vært fint å jobbe og prøver å få flere verktøy i skrinet vårt. Nå må vi prøve å få folk opp igjen og å få de til å like å stå i nye utfordringer. Vi må få tilbake energien og kraften som må til for å være Bodø/Glimt, det prøver vi å gjøre noe med hver dag. 

– Kjenner du på revansjelyst etter sist helg?

– Jeg har lyst til å bli bedre hver dag, jeg. Det er nye prosesser og mange meninger nå, men vi er klar og tydelige på hva som må til for å komme tilbake igjen. Vi skal også være klar over at det å holde spillere på sitt beste over tid med det grunnlaget vi har hatt, det er utrolig krevende. Jeg er revansjelysten hver eneste dag og det håper jeg spillerne er også. Om vi blir litt bedre hver eneste dag så blir fremtiden deretter, sier Knutsen. 

Er "Glimt-koden" knekt?

Som nevnt har ikke Glimt-toget gått helt på skinner de siste kampene. Tap for Molde, Viking og Roma er fasit på de siste fem kampene. Dermed snakker mange om at Knutsens geniale hemmelige oppskrift nå er avslørt. 

– Jeg forstår at folk sier det. Vi har vært forutsigbar i spill mot det høye presset. Vi har møtt det før og løst det fint. Vi vet årsaken til at vi ikke er gode til å håndtere det, og vi jobber med å løse det. 

Mot Lillestrøm på i kveld blir det uansett endringer for Glimts del, for både Ulrik Saltnes og Victor Boniface mangler grunnet karantene. I tillegg er Ola Solbakken uaktuell og Runar Espejord usikker på grunn av sine skader. 

– Det er en del av gamet. Vi har spillere i stallen som kan komme inn og gjøre en god jobb. Det er alltid spennende å se nye spillere, og noen ganger får man gode svar, og det håper jeg vi får på søndag.

– Plis kom på Aspmyra

Når Glimt nå møter et heltent Lillestrøm-lag blir det foran et seiersvant publikum. Glimt har nemlig spilt hele 20 hjemmekamper på rad siden forrige tap. Dessuten har Glimt vunnet 17 av de nevnte 20 kampene. 

– Det er bra, men vi må vite at det krever mye av oss for å gjøre statistikken bedre. Vi jobber for å bli bedre hver eneste dag for plutselig er det ikke godt nok. En god medisin er å være lengre frem i skoen enn motstanderen. 

Nå håper Glimts suksesstrener at publikum kjenner sin besøkelsestid og kommer på Aspmyra for å støtte Glimt i det som kan bli den 21. kampen på rad uten hjemmetap. 

– De opplevelsene og kampene som har vært på Aspmyra i det siste har vært helt fantastiske, med en utrolig stemning. Om de 3000 neste nå melder seg på blir det gøy å spille kamp. Om vi skal by opp til dans håper jeg virkelig folk tar turen. Det er den tolvte mann som avgjør stemningen. Plis kom på Aspmyra, vi trenger hver eneste en av dere, oppfordrer Knutsen. 

Se hele intervjuet med Kjetil Knutsen her: 

Annonse fra Eliteserien: