Vil tilbake på hesten: – Jeg er på riktig vei

Patrick Berg og Kjetil Knutsen lettet på sløret under dagens pressekonferanse.

Annonse:

Dagen før tidenes første gruppespillkamp i Europa League mot Zürich på Aspmyra stilte Glimts hjemvendte sønn, Patrick Berg opp for det oppmøtte pressekorpset sammen med trener Kjetil Knutsen. 

Det var både lett og god stemning, og det hele dreide seg selvfølgelig først og fremst om den viktige og historiske kampen på Aspmyra torsdag kveld. Selv om det, som alltid var en og annen journalist som prøvde seg på å snakke om både spillerlogistikk og trenerflørt fra utlandet. 

Vi kan jo ta det siste først. På spørsmål om interessen rundt Kjetil Knutsen svarte han avvisende. 

– Du vet hva du har, men ikke hva du får. Jeg er veldig fornøyd med tingenes tilstand, og i dette yrket må man være 100 prosent dedikert. Den dagen man ikke er det kan man finne seg noe annet. 

– Litt rusten

Som de fleste vet, Glimt kommer fra to svake kamper i hjemlig liga. De siste ti dagene har klubben tapt på seriekamper på rad, for første gang siden høsten 2018. Tapsrekka ble avbrutt med en sterk prestasjon og et godt resultat for Glimt i den første gruppespillkampen borte mot PSV sist uke. 

– Mot Molde kjente jeg at jeg var litt rusten. Jeg har ikke fått så mye spilletid i det siste og trenger gode opplevelser. Jeg føler at jeg er på riktig vei, sa Berg til pressen. 

I tillegg sier han følgende om de siste ukers svake prestasjoner. 

– Jeg tror samtlige fikk kjenne på at dersom man ikke møter opp 100 prosent har man ingenting å komme med. Vi fikk oss en viktig lærepenge i Tromsø. Vi bommet også på det taktiske. Det kan nok hende at det så ut som at vi ikke ga alt, men det var ikke min opplevelse. Jeg har troen på at vi håndterer det fremover. 

Har sett motstanderen mye

Det er altså sveitsiske FC Zürich som står på motsatt banehalvdel på Aspmyra torsdag kveld. Et lag de aller fleste i Norge ikke har overdrevet kjennskap til. Glimts trenerteam har derfor brukt mye tid på sin neste motstander. 

– VI har sett mange kamper. Den sveitsiske ligaen er bra, sier Knutsen og hinter om at Zürich på sine første syv kamper i år enda ikke har vunnet i hjemlig liga. 

– De møtte Arsenal sist, og selv om Arsenal er imponerende gode så blir det ikke noe sjansebonanza. De har en sentral midtbane som er motor i det offensive spillet deres. De skifter ofte formasjoner, og vi møter et godt lag. Jeg tror og håper at lukten av Europa, hjemmebane og fulle tribuner gir oss kvalitet til å straffe de på deres svakheter, utdyper han. 

I tillegg til en rapport om Glimts neste mostander kunne også Knutsen gi både pressen og Glimt-fansen en aldri så liten gladnyhet på tampen av dagens pressekonferanse. 

– Det er en fin utvikling på de som har vært ute med skade. Både Amahl (Pellegrino) og Ola (Solbakken) er i tropp i morgen. Brede Moe trenger litt mer tid, men vi nærmer oss fulltallig tropp. 

Hvis du gikk glipp av pressekonferansen kan du se den igjen her, hvor Berg og Knutsen snakker om blant annet hvordan Glimt tenker når de henter nye spillere, interessen rundt Knutsen, konkurransen med Hagen og skadestatus: 

https://www.youtube.com/watch?v=HthvHk3D6Zk

Annonse fra Eliteserien: