Zinckernagel: – Å dra til Bodø/Glimt var perfekt

Philip Zinckernagel har kommet godt i gang i sin nye klubb, og takker Bodø/Glimt for tilliten.

Annonse:

Like før 2020 ble til 2021 ble det klart at Philip Zinckernagel forlater Bodø/Glimt til fordel for spill for engelske Watford i Championship de neste årene. Allerede har dansken markert seg for gultrøyene like utenfor London. 

Debuten kom allerede noen dager etter at dansken hadde signert for sin nye klubb, og motstanderen var ingen ringere enn Manchester United på mektige Old Trafford. 

– Old Trafford er en legendarisk stadion og det var en drøm å få spille der. Til tross for at vi tapte synes jeg at jeg gjorde en god kamp. Det var bare sinnsykt fett, sier Zinckernagel til glimt.no. 

Men at han skulle havne på Old Trafford var slett ikke gitt for tre år siden. Da kom han til Bodø for å starte på nytt. 

– Jeg vil huske det for alltid

Philip Zinckernagel signerte for Bodø/Glimt foran 2018-sesongen. Glimt var nyopprykka etter å ha herja i OBOS-ligaen året før, mens Zinckernagel kom fra SønderjyskE i den danske eliteserien. Ting hadde ikke gått helt på skinner, og starten på glimtkarrieren ble heller ikke optimal. 

–  Jeg fikk en skade i 2018-sesongen, men klarte heldigvis å kjempe meg tilbake, sier han på telefon på vei hjem fra trening i Watford tidligere denne uka. 

Se Zinckernagels første seriemål for Bodø/Glimt og målet som sikret seieren i kampen nedenfor:

 


Og snakk om å kjempe seg tilbake. Etter skaden løsnet det imidlertid for både Glimt og Zinckernagel i 2019. Han var en av lagets viktigste spillere i en fantastisk sesong, som til slutt ble kronet med seriesølv for de helgule. 

–  Jeg har utviklet meg som spiller i Bodø, men også som person. Det å komme til et nytt land og bo alene har betydd mye. Jeg har blitt eldre og klokere. Det jeg har lært i Bodø og Glimt vil jeg huske for alltid. 

Zinckernagel scoret sitt første mål for Bodø/Glimt 13. mai 2018. I Eliteseriens 9. runde var han med på å snu kampen mot Molde på Aker Stadion. Glimt vant 2-1 etter å ha havnet under like før pause. Siden den gang har Zinckernagel scoret 31 mål og levert 27 målgivende pasninger i glimttrøya. 

– Å dra til Bodø/Glimt var perfekt! Det ble det optimale skiftet for meg, og en stor opplevelse. Jeg setter stor pris på tiden i Bodø/Glimt. 

_DSC3234
Sammen med sin danske lagkamerat, Kasper Junker bøttet Philip Zinckernagel inn mål i 2020. Det endte som det måtte. Med seriegull. Foto: Kent Even Grundstad

Kronet oppholdet med "Årets spiller"

Bodø/Glimt og Philip Zinckernagel har utvilsomt vært en bra kombinasjon. Og etter den utrolige 2019-sesongen skulle en enda mer utrolig 2020-sesong komme. Philip Zinckernagel var i ferd med å spille seg inn i alle helgule hjerter, for alvor. 

I en intens sesong, hvor kampene kom tett som hagl spilte Zinckernagel 28 kamper fra start og ble den store poengkongen i serien. 19 mål og 18 målgivende ble fasit for den benrappe dansken, som var en sterk bidragsyter til at Bodø/Glimt tok sitt første seriemesterskap. 

Årets spiller i Eliteserien 2020: Philip Zinckernagel. Foto: Kent Even Grundstad
Årets spiller i Eliteserien 2020: Philip Zinckernagel. Foto: Kent Even Grundstad

– Sesongen 2020 var helt magisk. Alt gikk på skinner og vi scoret mange mål. Det har vært så utrolig gøy. Jeg må gi en stor takk til trenerne og laget som har trodd på meg og gitt meg tillitt. Jeg kommer til å huske dette resten av livet. 

Etter siste serierunde, en kamp Bodø/Glimt vant 3-0 mot Viking mottok klubben det synlige beviset på at de er seriemestere 2020. Samtidig fikk også Zinckernagel sin personlige pris. Han ble nemlig kåret til "Årets spiller" i Eliteserien 2020. 

Men en snau måned senere gikk altså avtalen mellom Bodø/Glimt og Philip Zinckernagel ut, og dansken så seg om etter andre muligheter. Etter å ha vurdert flere muligheter falt til slutt valget på Watford. 

– Ble kastet rett i det

Også i Championship kommer kampene tett som hagl. På tirsdag denne uken spilte han en halvtimes tid i 1-0-seieren mot Barnsley. I kveld venter et nytt spennende oppgjør. 

– Det er mange kamper på kort tid. Allerede på fredag er det kamp borte mot Stoke. Det minner meg om den siste perioden i Glimt, men det er det som er gøy. Å spille kamper, sier han. 

Hver dag på vei hjem fra trening i Watford blir han og lagkameratene koronatestet, så det er liten tvil om at han har kommet til litt andre forhold enn de han har vært vant med fra vesle Bodø. 

Denne lekkerbisken av en scoring ble det siste målet til Zinckernagel på Aspmyra, for denne gang: 


– Det har vært en spennende og annerledes opplevelse å komme hit, og det går veldig godt. Jeg ble kastet rett inn i et knallhardt kampprogram. Det er hardt, men fett.

Nå er det store målet å sikre opprykk for sin nye klubb. Drømmen ligger i Premier League. 

– Først og fremst vi jeg hjelpe klubben opp i Premier League, men på sikt er den klare ambisjonen å spille seg inn på laget og vise hvorfor de hentet meg. Så kan jeg jo si at jeg drømmer om det danske langslaget, så får vi bare se om det lykkes. Jeg har troa, avslutter poengkongen fra Danmark. 

Bodø/Glimt ønsker å takke Philip Zinckernagel for tiden i Glimt og ønsker lykke til med nye utfordringer i England. 

Annonse fra Eliteserien: