Philip Zinckernagel er klar for Bodø/Glimt

Danske Philip Zinckernagel har signert under på en treårskontrakt med klubben.

Annonse:

23-åringen har siden 2016 spilt for den danske klubben SønderjyskE (Sønderjysk Elitesport Fodbold) som spiller i Superligaen i Danmark.

Sportslig leder i Bodø/Glimt, Aasmund Bjørkan, har troa på at Zinckernagel kan bidra med mye i klubben.

- Han er en erfaren spiller. Vi mener han har ferdigheter og egenskaper som vil passe godt inn hos oss.

Kontrakt på tre år

Zinckernagel signerer en treårskontrakt med Bodø/Glimt, og Bjørkan mener at han er en allsidig spiller som kommer godt med i klubben.

- Han er en allsidig spiller som har et bra ferdighetsregister. Han kan antagelig dekke flere posisjoner. Han kan spille hele midtbaneleddet og hele frontleddet.

Nysigneringen har så langt i år vært en del av startelleveren til SønderjyskE 13 ganger, og han har notert seg tre mål på disse kampene. Bjørkan sier klubben har holdt ett øye med spilleren, og legger til:

- Vi har fulgt han en stund, og føler oss trygge på at han vil kunne bidra med mye i Bodø/Glimt.

Ser fram til å spille

Zinckernagel har tilbragt noen dager i Bodø, og han er ser fram til å bli i Bodø.

- Først og fremst, jeg er veldig glad for å være her! Det er fint å være i en klubb som har en så klar idé om hvordan de vil spille. Det passer meg bra, offensiv fotball. Så jeg ser frem til å spille i Eliteserien, sier han.

Hvordan tror du overgangen fra Superligaen til Eliteserien blir?

- Det vil vise seg, jeg tror ikke det blir en så stor overgang. Ligaene er litt like. Det som er fint for meg er at flere av klubbene spiller på kunstgress, og det vil gjøre det lettere å adaptere seg.

Den danske Superligaen er langt på vei ut i sesongen, og du har spilt en del for SønderjyskE. Kan det være en fordel for deg at du allerede har de kampene i kroppen?

- Ja, forhåpentligvis vil jeg komme fort i gang og dermed kunne hjelpe klubben vinne kamper. Akkurat nå ser jeg bare frem til å komme i gang med fotballen, ikke minst offensiv fotball. Jeg føler at jeg er klar.

Hvilke forventninger har du nå?

- Jeg vil gjøre mitt for å hjelpe klubben nå høyest mulig i ligaen. Jeg har sett på en del analyser og videoer med trenerne om hvordan Bodø/Glimt spiller, og hvordan de vil spille. Jeg mener vi ser ut som et lag som kan slå uansett lag i ligaen.

Annonse fra Eliteserien: