Bodø/Glimt vurderer fotball for jenter

I går kveld vedtok styret i Bodø/Glimt at klubben skal sjekke mulighetene for å starte opp et fotballtilbud for jenter.

Annonse:

Bodø/Glimt har hatt fotball for jenter tidligere, men dette tilbudet ble i sin tid lagt ned. Nå ser imidlertid styret i klubben på mulighetene for å starte opp et nytt jentefotballtilbud i byen. 

Kanskje vil det gå glimtkledde jenter under fanen til Bodø/Glimt i 17.mai-toget i fremtiden? Her fra 1946. Foto: Arkiv i Nordland
Kanskje vil det gå glimtkledde jenter under fanen til Bodø/Glimt i 17.mai-toget i fremtiden? Her fra 1946. Foto: Arkiv i Nordland

Glimt skal nå gå i tett dialog med omgivelsene for å finne en god innretning mot et fotballtilbud for jenter og i hvilket omfang det blir. 

Du kan lese hva styret har vedtatt her: 

"Styret i FK Bodø/Glimt er positive til å starte opp med fotballaktivitet på jentesiden fra høsten 2018. Klubben vil bruke tiden frem til 1. april 2018 for å utrede innretningen og omfanget på et slikt tilbud. Styret forutsetter at Nordland fotballkrets og andre fotballklubber i byen høres i denne prosessen. FK Bodø/Glimt ønsker i den forbindelse også at det innledes samtaler med Nordland fotballkrets og IK Grand om hvordan klubben (med vår kompetanse) kan bidra til å øke kvaliteten på det arbeid som pågår med jente- og damefotballen i Nordland."

Enstemmig vedtatt 

– Styret har enstemmig vedtatt at vi er positive til å starte med kvinnefotball i Bodø/Glimt fra høsten 2018, sier daglig leder Frode Thomassen til NRK.

Frode Thomassen sier videre at dette er et fotballpolitisk signal. 

– Vi skal være en åpen klubb, en inkluderende klubb. Vi ønsker å gi et tilbud til alle i byen, uavhengig av kjønn.

– Dette er et fotballpolitisk signal fra oss. Vi som toppklubb har et ansvar ikke bare for herresiden, men også for jente- og kvinnefotballen. I den tiden vi lever i, bør en klubb som Bodø/Glimt være positive til å ha et tilbud også for jenter og kvinner, konkluderer den daglig lederen for den eneste toppklubben i Nordland.

Annonse fra Eliteserien: