- Dette er et veldig spennende lag

Aasmund Bjørkan var fornøyd med det han så da Glimt slo TUIL i oppkjøringens siste treningskamp på Aspmyra.

Bodø/Glimt tok imot Tromsdalen til treningskamp i ettermiddag og selv med mye pent spill slet Glimt med å sette sjansene. Det måtte en sogning til for å skille de to lagene. 

Bodø/Glimt startet kampen med alle tre spillerne som signerte for klubben i løpet av uken som gikk. Thomas Drage fikk tilitt på høyrekanten, mens braselianeren Ricardo Friedrich voktet buret, i Simon Thomas sitt fravær. Spanjolen José Àngel spilte på midtbanen. Aasmund Bjørkan var svært fornøyd med sine nye spillere. (Se videointervju med Bjørkan nederst i saken)  

Annonse:

- Jeg synes de ser bra ut. Vi er på tur til å få på plass en tropp og et lag med stor konkurranse og stor spisskompetanse. Vi har spillere som utfyller hverandre. Dette er et veldig spennende lag, sier Aasmund Bjørkan til glimt.no etter kampslutt. 

Glimt styrte spillet hele kampen, og spesielt i første omgang var de helgule fra Bodø farlig frempå. Dessverre klarte de ikke å sette ballen i mål. Mathias Normann var nærmest etter bare to minutter, men TUIL-keeperen fikk avverget headingen fra Svolvær-gutten. 

Superinnbytter. Igjen. 

Glimt gjorde flere endringer i pausen, og det ga resultater. Kristian Fardal Opseth hadde knapt vært på banen i tre minutter før han satte ballen i mål på en corner. 

- Vi gjør en bra kamp. Vi har en del fine angrep, som vi dessverre ikke klarer å sette i mål, men alt i alt gjør vi en god kamp, sier Fardal Opseth som påpeker at kroppen er på vei tilbake i storform. 

- Formen er absolutt bedre. Etter en trøblete høst i Sogndal begynner kroppen nå å bli vant med treningen. 

Jens Petter Hauge hadde flere friske involveringer på sin høyrekant i andre omgang, uten at det ga resultater. Dermed vant Bodø/Glimt 1-0 og står fortsatt uten baklengs på norsk jord i 2017.  

Artikkelen fortsetter under videoen


- Det er to-tre spillere utpå banen i dag som aldri har spilt kamp for Bodø/Glimt før. Samtidig gjør vi mange bytter og det fører til at det blir noe urytmisk. Men vi er kollektivt noe bedre. Vi er flinkere på å vende spill og lete etter rom nå enn tidligere i vinter, sier Bjørkan når han oppsummerer kampen og skryter av stammen i sitt nye lag. 

Neste uke reiser Bodø/Glimt nordover for å spille generalprøve mot idrettslaget fra Tromsø. Ni dager senere starter Bodø/Glimt sesongen hjemme mot Kongsvinger. 


Annonse fra Eliteserien: