Før kampen: Mjøndalen

Bodø/Glimt går fra en dramatisk kamp i Florø, via en 3-1-seier mot Sortland til sesongens femte hjemmekamp. Der står Mjøndalen på motsatt banehalvdel.

Annonse:

Etter to strake seire både hjemme og borte i serien er Bodø/Glimt klar for nye runde i OBOS-ligaen. Sist kamp borte mot Florø ble en dramatisk affære, men det stopper ikke Bjørkans menn på jakt etter tre nye poeng hjemme mot Mjøndalen.

Sist gang Bodø/Glimt møtte Mjøndalen var i Eliteserien 2015. Det var borte i Mjøndalen, og da vant Bodø/Glimt 2-1, men når de gjestet Aspmyra tidligere i sesongen 2015 endte det 5-1 til de helgule. Og nå er guttene fra Nedre Eiker tilbake får å revansjere sist møte. 

Tidligere oppgjør:

Bodø/Glimt 5-1 Mjøndalen – 31.05.2015 (Eliteserien)

Mjøndalen 1-2 Bodø/Glimt – 12.07.2015 (Eliteserien)

Mjøndalen 0-3 Bodø/Glimt - 08.06.2013 (OBOS-ligaen)

Bodø/Glimt 2-0 Mjøndalen – 25.08.2013 (OBOS-ligaen)

Mjøndalen-gutta ligger per dags dato på 6.plass, hele åtte poeng bak serielederne Bodø/Glimt, men man skal ikke avskrive de for det. De kommer i fra et sterkt uavgjortresultat hjemme mot Sandnes Ulf og har til nå kun tapt en kamp, som var borte mot Tromsdalen.

Bodø/Glimt har også til nå kun tapt en kamp, og er lite lysten på flere. Dermed må Bjørkan og co. gjøre sitt beste for å igjen kunne ta tre n poeng. Og da passer det fint å ha en Kristian Fardal Opseth som putter mål på mål for Glimt. Etter sist kamp borte mot Florø står superspissen med sju mål på ni kamper, etterfulgt av Trond Olsen og Vegard Leikvoll Moberg som begge har 4 mål.

Da lagene møttes i Eliteserien i 2015 lå Bodø/Glimt helt i bunnen av ligaen. Mjøndalen ante muligheten for poeng i lagets første sesong på øverste nivå på flere ti år. Dessverre for de brunkledde var det Bodø/Glimt som var det sterkeste laget denne kvelden. Som nevnt ga ikke Glimt seg før det sto 5-1 på måltavla. Henrik Furebotn, Danny Cruz og Ulrik Saltnes før Trond Olsen gjorde to mål de siste tjue minuttene. 

Gjennopplev kampen her:


Kampen får du sett på Aspmyra klokken 18:00 Søndag 28. Mai

Annonse fra Eliteserien: