- Vi tapte fortjent

Årets første ligatap var et faktum da Sandnes Ulf ble for sterke i Rogaland. Aasmund Bjørkan innrømmer at nivået til Glimt har sett bedre dager.

Bodø/Glimt hadde ikke tapt en fotballkamp siden 28.februar, i det som var en treningskamp på La Manga mot Sandnes Ulf. De lyseblå skulle igjen stå i veien for Bjørkans gutter, da Glimt gikk på sitt første serietap i 2017.

Kampen i Rogaland startet litt rotete for begge lag, men det var de gule fra Bodø som tok initiativet de første minuttene. Bengt Sæterenes' menn ga fra seg store rom på egen banehalvdel, men Glimt klarte ikke å utnytte de store avstandene mellom de lyseblå leddene. Etter 24 minutter satt den første for hjemmelaget, og det var den tidligere Sandefjord-spilleren Kjell Rune Sellin som sto for ledermålet. Resten av omgangen var preget av tette dueller og to lag som ikke klarte å produsere nevneverdig med sjanser.

Etter pause var det mer energi i Bodø/Glimt, og både Opseth og Moberg kom til ett par halvsjanser. Halvsjanser holder som regel aldri i fotball, og etter 73 minutter spilt doblet Sandnes Ulf ledelsen. Nå handlet det meste om hjemmelaget, og Glimt prøvde desperat å få med seg noe som helst fra kampen. Det klarte de ikke, og rett før full tid økte de lyseblå ledelsen til 3-0, noe som også ble sluttresultatet.

Annonse:

Trener Aasmund Bjørkan var, forståelig nok, en skuffet mann etter tapet mot Ulf, og innrømmer at sifrene var i styggeste laget.

- Resultatet er jo grisestygt. Vi kom ikke opp på det nivået vi ønsket å være på, og tapte fortjent, sier han til GLIMT-TV, og legger til:

- Vi vinner skuddstatistikken, men alt i alt var vi dessverre ikke gode nok til å få med oss poeng hjem i dag.

Se hele intervjuet med Bjørkan nederst i saken.

Også dagens kaptein Martin Bjørnbak var tydelig misfornøyd etter dagens kamp, men mener selv at 3-0 kanskje ikke helt gir det riktige bildet på kampen.

- Vi slipper inn noen billige mål i dag, som vi helst skulle ha unngått. 3-0 er litt i det meste laget, men de var effektive, noe vi ikke var, forteller moværingen etter kampen.

Resultatet er grisestygt

— Aasmund Bjørkan

Nå rettes all fokus mot fotballens festdag 16.mai, og hjemmekampen mot Ull/Kisa. Martin Bjørnbak er klar i sin tale, og gleder seg til å revansjere det triste tapet mot Sandnes Ulf.

- Alle spillerne skal brette opp ermene til den kampen, så satser vi på tre poeng og masse folk på 16.mai, avslutter Bjørnbak.