Salgs- og arrangementssjef Ørjan Heldal på hovedtribunen.

– Vi vil spille Europa i Bodø

Allerede i juni starter Bodø/Glimt veien mot gruppespill i Champions League, og da er det mye som må være på plass. Blant annet en "ny" stadion.

Annonse:

For å fjerne enhver tvil så tidlig som mulig;

– Vi kan ikke reise andre steder å spille, det er jo en falitterklæring. Det kan vi ikke gjøre. Men det er UEFA det står på, så nå må vi bare få en godkjenning av de. 

Ordene tilhører Bodø/Glimt arrangementansvarlig som i disse dager er i full sving med å forberede Aspmyra på det som venter til høsten.

– Sånn som stadion står i dag er den ikke klar for gruppespill i Europa, men vi har noen planer for hvordan vi kan utbedre stadion til blant annet 8000 seter, som er kravet fra UEFA, sier han i Glimt-podcasten 4-3-3. 

I dag er det rundt 4500 sitteplasser på stadion, noe som betyr at antall seter på tribunen nesten må dobles før høsten kommer. 

To nye tribuner

Og planene er klare, blant annet kommer det en ny tribune på løpebanen mellom "gammeltribuna" og kunstgressmatta. 

– Planen er å bygge en tribune der, i tillegg til at det ligger noen planer for en tribune bak det målet som ikke har tribune i dag. 

Det nytter heller ikke å slenge opp en provisorisk tribune på løpebanen. Der er UEFA strenge i kravene sine. 

10faj2wcf8kc31dslwd9yr6av0
Snart blir løpebanen borte, og man kommer enda tettere på kampen på Aspmyra.

– Målet er å bygge tribuner som vi kan ha her i mange år fremover. Vi skal jo forhåpentligvis inn i flere gruppespillkamper i Europa i årene som kommer, samtidig som vi ønsker å fylle stadion med 8000 mennesker i Eliteserien. Vi skal klare det, sier Heldal i 4-3-3.

– Men dette er jo ikke første gangen vi hører om planer for ny stadion, denne gangen må det jo bli noe av. Har du en dato for når alt skal stå klart?

– Vi har en dato for når europakampene skal gå, så vi har et arbeidsmål, men det gjenstår enda en del detaljer før vi har noe mer konkret enn det vi har akkurat nå. Vi følger flere muligheter. 

4-3-3 er en podcast fra Bodø/Glimt med Regine Boym og Niklas Aune Johnsen. Vi inviterer spennende gjester til en prat om fotball, Glimt og livet. I tillegg stikker det alltid innom en fra klubben som kan fortelle litt om status på tingenes tilstand her og nå.

Podcasten finnes på de aller fleste steder hvor man vanligvis finner podcaster. Søk på 4-3-3 eller Bodø/Glimt, så finner du oss. 4-3-3 er tilgjengelig på: 

 

Annonse fra Eliteserien: