Endre Kupen. Intervju.

11 spørsmål til Kupen

Arbeidsukeelev Elida lar deg bli litt bedre kjent med Endre Kupen.

Annonse:

Elida Spjell har hatt arbeidsuke hos Glimt og har vært med A-laget på deres uke. Hun avsluttet uken med å intervjue tre Glimt-spillere. Først ut; Endre Kupen. 

Hva er det beste med Glimt?

- Det beste med Glimt er at vi er et bra lag og en bra gruppe. Vi har en bra garderobekultur. Det er vel egentlig det beste med Glimt. 

Hva er det beste med å spille i Eliteserien?

- Du får jo spille på det øverste nivået i Norge. Så får du reist rudnt på alle de fine stadioene i Norge og oppleve en hel masse. 

Hva vil det si å spille i Eliteserien?

- Det vil si at du spiller på øverste nivå og at du føler at du har noe der å gjøre. Så er det opp til deg å gjøre det beste ut av det. Å spille fotball i Eliteserien er ikke en jobb du har hele livet, det er bare en liten periode. Derfor er det viktig å gi alt.

Hvis du ikke skulle ha spilt fotball, hva ville du holdt på med?

- Nå har det seg sånn at jeg kom veldig sent i gang. Jeg satset ikke før jeg var 25 år. Så jeg har jobbet en god stund før jeg ble fotballspiller. Jeg har blant annet jobbet med laks og lakseoppdrett.

Hva er en typisk dag for deg?

- En typisk dag for meg er å stå opp seks-syv tiden. Jeg har to barn som våkner og skal ha meg opp. Det første jeg gjør er å sette på kaffe. Deretter går jeg for å skifte bleier på minste, og gjør de begge klar til barnehagen. Kjører til barnehagen rundt kvart på åtte-åtte. Så kjører jeg til stadion, og er her som regel en halvtime til førtifem minutter før alle andre. Da drikker jeg kaffe med Tor (Karlsen, materialeforvalter. red. anm.), snakker litt drit. Så er det frokost, trening og lunsj. Så er det hjem å slappe av i et par timer før jeg henter ungene igjen. Så er det fullt kjør frem til de legger seg i seks-syv tiden. Jeg ender kvelden med å slappe av på sofaen. 

Hvilket lag i fjorårets sesong var den tøffeste motstanderen?

- Jeg spilte ikke så mye i fjor, men tøffest i fjor var Sarpsborg 08. Det er de vi sleit mest med fordi det er et krigelag og det sliter vi med. 

Hva er det beste å spise før og etter trening/kamp?

- Nå er vi så heldig at vi får frokost og lunsj her på stadion. Vi kommer til dekket bord. 

Hvordan hadde en dag sett ut for deg hvis du hadde vært skadet?

- Jeg var skadet første året jeg kom til Glimt. Jeg tok korsbåndet mitt, og var ute et helt år. Det er ganske kjedelig. Når man er skadet er man inne å trener med fysio hver dag. Kjedelige øvelser, dag inn og dag ut. Da er det ganske tøft, men det er ikke noe vits i å legge seg ned å grine for det går fremover. 

Din verste skade?

- Det var den skaden. Fremre korsbånd som røk en uke før seriestart. 

Tips til hvordan en kan bli god fotballspiller?

- Trene, trene, trene og drite i hva alle andre sier. Det er på banen det gjelder, ingen andre plasser. 

Din største hemmelighet?

- Jeg har ingen hemmeligheter. Jeg er en ærlig sjel. Hvis jeg må si noe må det være at jeg liker country musikk. 

Annonse fra Eliteserien: