Ulrik Saltnes i kampen mot Kristiansund hjemme 2019.

11 spørsmål til Saltnes

Arbeidsukeelev Elida lar deg bli litt bedre kjent med Ulrik Saltnes.

Annonse:

Elida Spjell har hatt arbeidsuke hos Glimt og har vært med A-laget på deres uke. Hun avsluttet uken med å intervjue tre Glimt-spillere. Andremann ut; Ulrik Saltnes. Les det første intervjuet med Endre Kupen her.

Hva er det beste med Glimt?

- Det beste er at det er en såpass liten og tett gjeng. Jeg føler en tilhørlighet og jeg er glad i menneskene her. Det kommer kanskje som en følge av at det er en liten og tett klubb, så det vil jeg si er det beste med Glimt. 

Hva er det beste med å spille i Eliteserien?

- Det må være at det er veldig givende, og at jeg får utfordret meg selv. Man får kjenne på en følelse at man er helt på kanten av det en tror en får til, også får du en skikkelig god mestringsfølelse når det går. Det er det jeg synes er artigst.

Hva vil det si å spille i Eliteserien?

- Det er en del ting du på gjøre. Du må passe på deg selv, du må trene nok, du må trene bra nok, du må få i deg nok næring, rett type næring, du må passe på kroppen din... Det er først og fremst slike ting. Du må også trene stort sett hele året, og har ikke mange fridager eller frihelger. Det koster litt, men du får gode ting tilbake.

Hvis du ikke skulle ha spillet fotball, hva ville du holdt på med?

- Jeg har en utdannelse i økonomi, så kanskje det er nærliggende å tro at jeg ville jobbet i bank? Samboeren min jobber i bank nå og det høres ganske gøy ut. 

Hva er en typisk dag for deg?

- En typisk dag for meg er å bli vekt av Karoline (samboer. red.anm.) cirka kvart på åtte, når hun er ferdig og klar til jobb. Da står jeg opp. Får i meg væske og litt annen næring. Så møter jeg opp på stadion kvart på ni. Da er det frokost, litt prat, ned i garderoben for å skifte også er det å begynne å forberede seg til trening. Kanskje få behandling, gjøre noen øvelser, trene litt, tøye litt også er det spillermøte klokken ti. Deretter er det trening til rundt tolv. Opp i tredje etasje for å spise lunsj. Kanskje drar jeg hjem en tur før jeg reiser tilbake på stadion for å trene styrke på ettermiddagen. Klokken fem-seks drar jeg hjem for å lage middag. Så tar vi det rolig hjemme, Karoline og jeg. Lite fart og spenning. Da ligger vi på sofaen og oppdaterer hverandre på hverandres dag. Så er det i seng i ti-tiden. 

Hvilket lag i fjorårets sesong var tøffest motstand?

- Jeg syns Haugesund er ganske ekkel å møte. Vi har slitt litt med de. De er ganske organisert og direkte i stilen sin. Så har du såklart Molde som har veldig mange gode spillere. I fjor var det kanskje de to som var verst.

Hva er det beste å spise før og etter trening/kamp?

- Før trening så er det viktig å få i seg litt karbohydrater. Jeg liker å spise ganske lenge før jeg skal trene eller spille, og ikke spise så mye, så jeg holder meg litt lett i magen. Hvis jeg da eventuelt blir sulten senere så kan jeg heller fylle på med noe smått som  nøtter eller banan. Etter trening prøver jeg å få i meg mest mulig proteinrik mat og ikke så mange kalorier, slik at jeg klarer å legge på meg muskler, men ikke fett. 

Hvordan hadde en dag sett ut for deg hvis du hadde vært skadet?

- Hvis jeg hadde vært skadet hadde nok dagen sett ganske lik ut, bortsett fra at når vi er ferdig med spillermøte, så blir ikke jeg med de andre å trener på banen. Da ville jeg heller gått sammen med en fysioterapeut og gjort øvelser. Men uten om det så er det ganske likt opplegg.

Din verste skade?

- Jeg har ikke hatt så fryktelig mange skader, det har egentlig bare vært litt smårusk her og der. Så bank i bordet! Jeg har vært ganske heldig. 

Tips til hvordan en kan bli god fotballspiller?

- Det viktigste er å trives med å spille fotball. Det at man har det bra sosialt og at man synes prosesses er artig. Du må "ofre" en god del, og hvis du synes det er tungt og slitsomt så er det ikke noe vits - da synes jeg en bør gjøre noe annet. 

Din største hemmelighet?

- Jeg er som en åpen bok, det er ingenting som er skjult hos meg lengre. Men om jeg skal si noe, så kanskje det at jeg fortsatt blir ganske nervøs når jeg spiller? Og at jeg kan bli sjalu og misunnelig på andre spillere når jeg synes de er gode og når jeg skulle ønske jeg fikk til det de får til. 

Annonse fra Eliteserien: