4-3-3: Brede Moe har kjempet seg tilbake

Ukas gjest er Brede Moe, som blant annet forteller om den tøffe perioden i sin fotballkarriere.

Annonse:

Etter å ha signert permanent kontrakt med Bodø/Glimt og hatt en fantastisk sesong i 2015, møtte Brede Moe veggen i 2016. På sommeren ble han syk og sto over resten av sesongen. En sesong som ble mørk og trist for Glimts stopperkjempe. 

Men det var aldri snakk om å legge opp. Sånn er ikke Brede Moe skrudd sammen. 

– Selv på de sykeste dagene mine var det tanken på å spille fotball igjen som var min motivasjon. Jeg synes det er artig å spille fotball, og jeg gleder meg til hver trening, sier Moe til glimtpodcasten, 4-3-3. 

Moe ble tvunget til sidelinjen i 14 måneder på grunn av sykdommen som preget han det året. Senere på høsten det året ble vondt verre. 

– Jeg husker jeg satt hjemme i stua og så på TV da vi rykket ned. Det var en tung og kjip følelse, men samtidig var jeg i en periode i livet hvor jeg fokuserte mest på meg selv. Akkurat nedrykket var nok verre for de som var i en treningshverdag. 

– Måtte komme meg på beina

Nettopp tanken på å være med å spille Glimt tilbake i Eliteserien motiverte Moe til å kjempe seg tilbake på treningsfeltet. 

– Jeg måtte bare komme meg på beina igjen, så jeg ga litt faen i hvordan resten av verden ellers så ut. 

KEG_5992_KentEvenGrundstadFoto
I opprykkeskampen mot Florø i 2017 var Brede Moe var endelig tilbake på banen etter flere måneder med sykdom.

Snaut 18 måneder senere var Moe tilbake på fotballbanen, og satt på mange måter kronen på verket på en fantastisk 2017-sesong for Bodø/Glimt. I opprykkskampen mot Florø ble han byttet inn som spiss. 

– Jeg husker ikke hvorfor jeg ble satt inn som spiss i den kampen, men plutselig å var jeg der oppe. Jeg scora et mål blant annet, en liten tap-in, erindrer han. 

– Det var mye rom i den kampen, så jeg følte jeg gjorde en ok kamp, så jeg fikk prøve meg igjen et par runder senere. Da tapte vi 3-0 eller noe sånt mot Levanger, og så ble det ringt inn en bombetrussel etter kampen. Så det var en kort spisskarriere. 

Brede Moe kjempet seg tilbake etter et tøft sykdomsavbrekk, og ble nominert til Årets forbilde i norsk fotball samme året. 

Hør mer fra Brede Moe i vår podcast

Ryktene sier at ukas gjest er en fantastisk kokk, vi lurer på om han er en fantastisk golfspiller, men vi vet at han er en fantastisk fotballspiller. Og en fantastisk person, som det er en glede å ha som gjest i 4-3-3.

PS! Episoden ble spilt inn før beskjeden om at 14 a-lagsspillere ble satt i karantene som følger av at én av spillerne hadde fått påvist covid-19.

Hvor høyt kan Brede hoppe? Hva er egentlig hemmeligheten bak hans velrenommerte tacogryte, og hvordan kombinerer en fotballspiller livet som småbarnsfar? Hvem er den vanskeligste spissen å møte i Eliteserien og er egentlig internkampene til Glimt tøffere enn seriekampene? Svaret på disse spørsmålene og mange flere får du i den første episoden av 4-3-3.

4-3-3 er en podcast fra Bodø/Glimt med Regine Boym og Niklas Aune Johnsen. Vi inviterer spennende gjester til en prat om fotball, Glimt og livet. I tillegg stikker det alltid innom en fra klubben som kan fortelle litt om status på tingenes tilstand her og nå.

Podcasten finnes på de aller fleste steder hvor man vanligvis finner podcaster. Søk på 4-3-3 eller Bodø/Glimt, så finner du oss. 4-3-3 er tilgjengelig på: 

Lurer du på noe? Eller har ris eller ros? Send en epost til [email protected]

Annonse fra Eliteserien: