4-3-3: Harald "Dutte" Berg

I den første episoden av 4-3-3 forteller Harald "Dutte" Berg flere historier fra en innholdsrik karriere.

Annonse:

Det startet allerede da Harald Berg var guttunge. Mens foreldrene brukte mesteparten av tiden sin på familiehotellet Norröna i Bodø sentrum, var Harald "Dutte" Berg og broren travelt opptatt med å spille fotball hjemme i huset. 

– Møblene ble ofte flytta ut av stua sånn at vi kunne ha bane der også, sier Berg i 4-3-3s podcaststudio. 

For fotball har vært en viktig del av livet til "Dutte" hele veien. Når han ikke spilte fotball i stua, spilte han fotball i bakgården. Og noen ganger var han også med onkelen sin, Kåre Iversen på trening. Onkel Kåre var nemlig målvakt for Bodø/Glimt. 

  • Hør episode 1 av 4-3-3 med Harald "Dutte" Berg nederst i artikkelen

– Jeg pleide å stå bak målet hans. Jeg måtte jo være ballgutt, ler "Dutte", når han mimrer tilbake til tiden før han ble fotballspiller på heltid. 

Profftilværelsen i Nederland

For selv om lille Harald "Dutte" Berg etter hvert vokste seg stor og ble en av landets beste fotballspillere, måtte han på den tiden jobbe ved siden av fotballspillingen. Det var ikke bare enkelt å kombinere familieliv, jobb og fotball. Det var først da han reiste til nederlanske ADO den Haag at han kunne leve av sin store lidenskap. 

– Hjelpe meg for en forskjell, altså, sier han om trenigshverdagen i Æresdivisjonen;

–  Under oppkjøringen til ny sesong trente vi 3-4 timer hver eneste dag. Vi starta klokken 09, klokken 12 og klokken 16. Da bodde vi på stadion og fikk mat der. Det var noe helt annet enn hjemme i Norge hvor vi trente 3-4 ganger i uka. 

En avbrutt kamp og fiskesluk-flaks

Harald Berg forteller i 4-3-3 om opphavet til sitt kjente kallenavnt, om da en kamp ble avbrutt av en omstridt statsleder og om hvordan hele cuptriumfen i 1975 kunne blitt spolert om det ikke var for trangen etter å kjøpe ny fiskesluk. 

"Denne fotballens Mozart”, som var de sveende og presise ordene Bjørge Lillelien brukte for å beskrive ukas gjest, svarer på lytternes egne spørsmål. 

Hvem i Berg-familien er egentlig best i fotball? Og hvem er best i ørretfiske? Hvem er den beste spilleren "Dutte" har spilt med, og hvem er den beste han har spilt mot?

Også er det naturligvis mange som lurer på hvem i dagens glimtlag Dutte selv synes minner mest om ham. Svaret på disse spørsmålene og mange flere får du i den første episoden av 4-3-3. 

4-3-3 er en podcast fra Bodø/Glimt med Regine Boym og Niklas Aune Johnsen. Vi inviterer spennende gjester til en prat om fotball, Glimt og livet. I tillegg stikker det alltid innom en fra klubben som kan fortelle litt om status på tingenes tilstand her og nå. 

Podcasten finnes på de aller fleste steder hvor man vanligvis finner podcaster. Søk på 4-3-3 eller Bodø/Glimt, så finner du oss. 4-3-3 er tilgjengelig på: 

Lurer du på noe? Eller har ris eller ros? Send en epost til [email protected]

Toppbildet er hentet fra Arkiv i Nordland

Annonse fra Eliteserien: