Andrea Holmstrøm, Trude Glad, Aubrei Corder og Tom Steffensen er alle glade for den nye avtalen mellom SNN og Glimt.

9,9 millioner til Glimt-kvinnene

SpareBank 1 Nord-Norge sørger for historisk satsing på jentene i Bodø/Glimt.

Annonse:

– Dette er en helt fantastisk avtale for oss, hvor SpareBank1 Nord-Norge virkelig plasserer seg fremst i lokomotivet for å løfte jente- og kvinnefotballen i nord gjennom Glimt. Jente- og kvinnesatsingen til Glimt har blitt ekstremt godt mottatt av våre partnere, men beløpet banken går inn med her, er det desidert største, og noe vi setter enormt stor pris på, sier Tom Steffensen, leder for marked og salg i FK Bodø/Glimt. 

For noen få uker siden signerte Bodø/Glimt en ny treårig generalpartner-avtale med SpareBank1 Nord-Norge. I den omfattende avtalen var det også enighet om en betydelig satsing på kvinnefotballen. 

Nå skal også jentene i gult gis mulighet til å sikte mot toppen av norsk fotball. Og det skal de gjøre med base i kulturhovedstaden i nord, og med 9,9 millioner i ryggen fra Samfunnsløftet.  

Trude Glad i Sparebank 1 Nord-Norge ønsker å gi et stort løft til kvinnene. 
Trude Glad i Sparebank 1 Nord-Norge ønsker å gi et stort løft til kvinnene. 

– Dette er et virkelig stort løft, og vi mener det sender et tydelig signal om at nå skal også jentene få dyrke sitt talent og sin lidenskap her i nord. Det handler om identitet og stolthet, og ikke minst handler det om like muligheter, sier Trude Glad, konsernsjef for bedriftsmarkedet i SpareBank1 Nord-Norge.

 

– Solid grunnmur

Fra 2024 er det Bodø/Glimts gule drakter som skal fronte toppsatsing på jente- og kvinnefotball, etter at IK Grand gjennom flere år har vært regionens flaggskip. Glimt skal bygge videre på det sterke fundamentet som IK Grand Bodø har lagt, og med drahjelpen fra Samfunnsløftet ligger det nå en bunnsolid grunnmur for målrettet satsing i årene 2024, 2025 og 2026.

– Denne satsingen er helt i tråd med strategien til Samfunnsløftet, og da kanskje spesielt innenfor ungdomsløftet og talentsatsingen vår. Ved å løfte fram Glimt-jentene bidrar vi til å utvikle nye talenter og kvinnelige forbilder for hele landsdelen, med en klar målsetting om at kvinnefotballen i hele regionen løftes til nye høyder, sier Trude Glad.

Både SpareBank 1 Nord-Norge og Bodø/Glimt er glade for at en målrettet satsing i Bodø nå kan skyte fart. 

– Jente- og kvinnefotball er virkelig i ferd med å tas til nye høyder i Europa og verden for øvrig og vi i Glimt gleder oss enormt til å ta del i denne utviklingen, sier Tarald Laugsand, sportslig administrativ leder for kvinne-satsningen i Glimt.

8. mars feiret Bodø/Glimt kvinnedagen. Se video nedenfor, eller ved å klikke her.

Like muligheter

Avtalen mellom Glimt og Sparebank 1 Nord-Norge omhandler toppsatsingen, men også den store satsingen Glimt gjør på jente- og kvinnefotballen i nord. Det vil si at Glimt skal besøke sine samarbeidsklubber og partnere rundt om i fylket med SNN-akademiet også på jentesiden – og Glimt kommer til å ha eget tilpasset opplegg for jentene.

Tom Steffensen i Bodø/Glimt forteller at dette er en veldig god avtale. 
Tom Steffensen i Bodø/Glimt forteller at dette er en veldig god avtale. 

Leder for marked og salg i FK Bodø/Glimt, Tom Steffensen, mener avtalen er en milepæl også i Action Now-prosjektet. 

– Gjennom avtalen støtter SpareBank1 Nord-Norge ikke bare toppfotballproduktet i Glimt, de støtter noe betydelig større gjennom det vi har valgt å kalle «Action Now – Like Muligheter». Til nå har mulighetene for å realisere sitt fotballpotensiale i nord vært veldig forskjellig på gutte- og jentesiden. Vi skal gjennom Action Now – Like Muligheter forsøke å tette dette gapet mest mulig, sier Tom Steffensen. 

Trude Glad gleder seg til å følge satsingen i årene som kommer, og håper både byen og regionen finner veien til stadion når jentene i gult skal kjempe om poeng og opprykk.

– Vi gleder oss allerede til den dagen jentene fyller Aspmyra på lik linje med gutta, og første sjanse til å gi jentene et skikkelig løft er allerede på søndag, sier Trude Glad.

Har du sett denne? 

4-3-3: Direkte! Gjest Syver Skeide om skadene og veien videre

Annonse fra Eliteserien: