Årets første tap: – Må stikke fingeren i jorda

Kjetil Knutsen vil stikke fingeren i jorda etter tapet i Skien søndag kveld.

Annonse:

For første gang, nærmest i sin karriere som Glimt-trener må Kjetil Knutsen konstatere at laget hans knapt skapte én eneste sjanse mot et godt strukturert Odd-lag. 

Skienslaget kom best i gang og etter bare fire minutter lå ballen i nota. 

– Jeg er selvfølgelig skuffet. Vi setter oss selv i en utrolig dårlig situasjon etter bare noen få minutter. Jeg merker at det er et Odd-lag som er preget og har respekt for motstanderen sin. Så klarer vi å slippe inn mål etter så få minutter, sier han oppgitt rett etter kampslutt. 

– Vi må spille mot et etablert forsvar med mye dødtid og stopp i spillet. Vi er rett og slett ikke gode nok. 

– Blir ikke enklere med ti mann

Det er åpenbart at Knutsen har fått litt å tenke på etter at laget hans aldri klarte å spille seg til målsjanser i sine helblå drakter. 

– Vi prøvde å finne løsningen, men vi klarer det ikke. I tillegg blir det jo ikke lettere av at vi må spille 26 minutter med ti mann. Nei, dette ble en skral dag i Skien for Bodø/Glimt. 


Rundt 30 minutter før slutte byttet Knutsen ut Alfons Sampsted for å få inn Morten Ågnes Konradsen. Et bytte som i utgangspunktet var taktisk for å få inn Konradsens gode pasningsfot. Dessverre måtte bodøværingen forlate banen etter bare tre minutter med det som så ut som en strekkskade og Glimt ble redusert til ti mann, ettersom de hadde brukt alle byttene sine. 

Enveiskjøring i andre omgang

Til tross for at Glimt ikke skaper sjanser var de overlegne i den andre omgangen, i alle fall om vi ser på hvor på banen spillet foregikk. Mellom midtbanen og Odds 16-meter var de fleste situasjoner etter pause. 

– Det vanskeligste i fotball er å bryte ned et lavliggende fotballag som er tight inn mot boksen. Det er ikke mye rom, men det blir veldig mye nesten. Det er lenge siden jeg har vært med å skape så lite med Bodø/Glimt. Innleggene og den siste pasningen er for dårlig. Vi er heller ikke gode nok i gjenvinningsspillet. Det er mange faser her som ikke er gode nok. Det er skuffende, konstaterer treneren som nå vil stikke fingeren i jorda. 

For etter å ha vært misfornøyd med fem av seks kamper i år, til tross for en solid poengfansgt mener Knutsen det er på tide å se seg selv i speilet. 

– Det kan være at vi må stikke fingeren i jorden med tanke på hvor vi faktisk er. Vi er aldri bedre enn den prestasjonen vi har gjort i dag. Det skal vi ta innover oss, sier han og utdyper;

– Vi ønsker hele tiden å utvikle oss og spillet vårt og da er det utrolig viktig at spillerne har sult og lyst til å ta læring til en offensiv spillestil. Vi har fått bra resultater til nå, og vi blir sammenliknet mye med det vi gjorde i fjor. I år har vi hatt én veldig god kamp mot Rosenborg, så vi vet at vi har det i oss. Vi må jobbe beinhardt og få beina godt ned på jorda. Det er mye arbeid som ligger foran oss. 

Nå får spillerne noen dager fri før hardtreninga starter opp igjen senere i neste uke. 

Se hele intervjuet med Knutsen her:

Annonse fra Eliteserien: