Aubrei var aldri i tvil: – Vi bygger noe spesielt her

FK Bodø/Glimt Kvinner har hentet Aubrei Corder (26) fra USA som keeper.

Annonse:

– Det føles fantastisk å være her. Jeg koser meg veldig i Skandinavia, og har aldri ønsket å dra noen andre plasser, sier Aubrei Corder. 

Den nye keeperen til Bodø/Glimt Kvinner ble nylig hentet til byen etter å ha imponert for Kalmar i Damallsvenskan. 

Corder kommer fra Barboursville i West Virginia og har signert en toårskontrakt med Glimt Kvinner. 

– Perfekte stedet for meg

Hun flyttet til Europa i januar 2020, for å spille fotball i Polen. Allerede etter få måneder kom koronaviruset, og kontrakten ble terminert. Deretter spilte hun tre måneder i Kypros, før hun signerte for Kalmar i Sverige i februar 2021. 

Der ble hun værende i flere sesonger før hun sommeren 2023 dro til Albania. Oppholdet i KFF Vllaznia Shkodër ble av det korte slaget, og i 2024 bestemte hun seg for å flytte til Norge. 

Da falt valget på Bodø/Glimt Kvinner. 

– Jeg fikk en sms fra Cato (Hansen, trener). Dagen etterpå hadde vi et møte, hvor jeg tenkte at det høres spennende ut, og nå er jeg her, sier Corder smilende. 

Hun er godt fornøyd med starten i Glimt og byen generelt. 

– Det er det perfekte stedet for meg på fotballbanen, men også utenfor banen. Det er den perfekte størrelsen på byen, og jeg liker naturen, amerikaneren til glimt.no. 

Ny podkast! Se og hør 4-3-3 nedenfor: 

 

Aubrei Corder. Foto: Vilde Hiller Rasmussen
Aubrei Corder. Foto: Vilde Hiller Rasmussen

Var utespiller

Aubrei er keeper, men det var ikke før hun ble 16 år gammel at hun startet som keeper. Tidlig i karrieren var hun utespiller. Hun har imponert stort de første ukene i Bodø, og ser fram til å komme i gang. 

– Jeg var egentlig spiss, men så fikk vi skade på keeperen vår. Jeg sa at jeg kunne stå i mål hvis vi trengte det, for jeg hadde høyden til det. Jeg var bare vikar en periode, men jeg imponerte visstnok. 

– I en periode spilte jeg spiss fram til pause, så var jeg keeper resten av kampen. Til slutt fikk jeg spørsmålet, og da jeg fikk tilbud om stipend som keeper, så valgte jeg den retningen, sier hun smilende. 

– Hvordan er du som keeper?

– Jeg liker å være involvert. Å spille ut bakfra er en av mine styrker, for jeg er komfortabel med ballen i beina. Det lærte jeg meg tidlig, men så har jeg vært utespiller i mange år, sier Aubrei. 

Glimt.no har tatt en prat med flere andre spillere på Glimt Kvinner. Les om de her.

Lange turer

Men at Aubrei Corder skulle lykkes som fotballspiller lå aldri helt i kortene. I oppveksten hadde hun hjemmeskole helt fram til universitetet. For å spille fotball på et høyt nivå måtte hun kjøre langt for å trene. 

Hver uke kjørte hun og moren seks timer for å trene med et ordentlig lag. Tre timer hver vei, fra Barboursville i West Virginia til Colombus i Ohio. 

– Jeg trente to ganger hver uke på den måten, og vi holdt på sånn i cirka fem år, sier hun og ler. 

– Det var fordelen med hjemmeskole, for vi tok alltid skolen med oss på tur. 

– Føler oss ønsket

Nå håper den amerikanske sisteskansen å være med på en spesiell reise i Bodø og i den helgule satsingen til Bodø/Glimt. 

– Vi bygger noe spesielt her. Jeg bygger meg selv opp etter skade, men ambisjonene for meg og laget er store. Potensialet her er stort, sier hun. 

– Mange i og rundt klubben legger ned et stort arbeid. Mange vil at vi skal lykkes, og vi føler oss ønsket etter overgangen til Glimt. 

26-åringen er blant de eldste på laget, og har kun rutinerte Cecilie Falch og Amalie Lillevold Johnsen på laget som er eldre enn seg selv. 

Uvant, forteller hun. 

– Vi har et veldig ungt lag, og jeg er ikke akkurat vant til å være blant de eldste. Det er gøy at jeg kan bidra med min erfaring, for det er kult å jobbe med de yngre. 

Kjøp sesongkort til Glimt Kvinner sine kamper HER.

 

Annonse fra Eliteserien: