Bodø/Glimt kjøper toppscorer

Bodø/Glimt er enig med Sogndal om en overgang for Kristian Fardal Opseth. Han har signert ut sesongen 2019.

Annonse:

I dag ble det klart at Bodø/Glimt kjøper Kristian Fardal Opseth, og skriver kontrakt med sogningen for to og en halv sesong. 

Toppscoreren kom til Glimt foran sesongen 2017 - på lån fra eliteserieklubben Sogndal. Nå er klubbene enige om en permanent overgang for lysluggen. 

- Det føles godt. Jeg trives godt her, og føler at dette er det riktige steget for meg. Jeg har lykkes bra i Glimt til nå og det hadde vært kjedelig å gi seg halvveis. Vi har et veldig bra lag. Jeg har virkelig trua på at vi kal nå målet om Eliteserien 2018, sier Glimts nysignering.

Toppscorer

Fardal Opseth har bøtta inn mål for de helgule så langt denne sesongen og står med hele 10 mål på 13 kamper. Det snittet ønsker han å opprettholde i sesongene som kommer. 

- Jeg har bare spilt én sesong i OBOS-ligaen før, og da ble det 16 mål og jeg er godt i rute for å slå den rekorden. Dessuten har jeg hatt flere store sjanser, så jeg burde nok hatt mer enn ti mål allerede.  

Overgangen fra Sogndal til Glimt var stor, og en lang periode jobbet han med å komme seg etter en skade som plaget han lenge. Nå er Fardal Opseth frisk, og klar for å ta nye steg.  

Daglig leder Frode Thomassen ønsker Kristian Fardal Opseth velkommen som permanent glimtspiller. Foto: Niklas Aune Johnsen
Daglig leder Frode Thomassen ønsker Kristian Fardal Opseth velkommen som permanent glimtspiller. Foto: Niklas Aune Johnsen

- Jeg har kommet i vesentlig bedre form. Jeg føler meg bra, men har fortsatt steg å ta. Jeg har mer i meg enn hva jeg har fått vist til nå. Så da er det på tide å begynne å vise det slik at det ikke bare blir tomme ord, sier han.

En av de største bidragsyterne til at Fardal Opseth har valgt å bli permanent glimtspiller er fansen. 

- Støtten fra fansen har vært fantastisk og de har virkelig imponert meg. Spesielt på bortebane. Det er så mange glimtfans som kommer på alle mulige kamper rundt omkring. Det har imponert meg stort. Det er veldig kjekt å ha fansen i ryggen, skryter han. 

- Klubben tar steg på mange plan og klubben bygger for fremtiden. Jeg gleder meg til å være med videre. 

Trives i Bodø

Kristian Fardal Opseth har ikke vært lenge i Bodø, men lenge nok til å bli glad i byen vår. Også på det sosiale plan trives han godt. 

- Jeg bor med to fantastiske mennesker. Ulrik Saltnes og Vebjørn Vinje har vært delaktige til at det har gått så fint å flytte hit. De tok tak i meg fra starten av og det har jeg satt stor pris på. Å bo sammen med de har vært veldig kjekt, sier han og skryter selvfølgelig også av resten av laget: 

- Det er en fin gjeng, med mye fine folk i garderoben. 

Nå er det bare opprykk som gjelder for Fardal Opseth og Bodø/Glimt. Klubben har startet sesongen på utmerket vis og topper tabellen med en luke på hele seks poeng. Toppscoreren har store planer om å spille Eliteserie med Glimt de neste årene. 

- Målet nå er å rykke opp og spille fast i Eliteserien. Jeg slet med skader og liten tilit i Sogndal da jeg spilte på øverste nivå sist. Nå er det vår tur.  

- Jeg setter stor pris på tilliten Aasmund Bjørkan og Kjetil Knutsen viste meg da de hentet meg til Bodø. Mye spilletid var akkurat det jeg trengte, avslutter han. Og avslutninger har Fardal Opseth vist at han er god på i 2017.

Fornøyd sjef

Aasmund Bjørkan har sett sin nye spiss levere ti mål til nå i sesongen og er skråsikker på at det kan bli enda flere på den høgreiste sogningen. 

- Utrolig glad for at Kristian har lyst å bli med på fortsettelsen. Det er et viktig signal på at han trives og har tro på oss og på klubben. Vi håper og tror at Kristian kan ta enda et steg eller to og kan bli en spiller som kan levere gode prestasjoner og scoringer  for Glimt også på nivå over OBOS-ligaen, sier Aasmund Bjørkan. 

Kristian Fardal Opseth

  • Født: 6. januar 1990

  • Nasjonalitet: Norge

  • Høyde: 189 cm

  • Vekt: 90 kg

  • 2017: 10 mål på 13 kamper

  • Tidligere klubber: Sogndal, Førde

Annonse fra Eliteserien: