Brynjar (17) tas opp i A-troppen

Etter å ha trent nærmest sammenhengende med Glimt siden i fjor høst er Brynjar Johnsplass nå A-lagsspiller.

Annonse:

Det startet egentlig som en tilfeldighet. Islandske Alfons Sampsted måtte i innreisekarantene etter et landslagsopphold og Kjetil Knutsen trengte en høyreback på trening. Valget falt på da 16 år gamle Brynjar Johnsplass, som raskt markerte seg både på og utenfor banen

– Det var veldig gøy for meg, og trenerne var åpenbart fornøyde med det jeg presterte. Jeg fikk forlenga treningsoppholdet med to uker ad gangen, sier Johnsplass. 

Johnsplass har signert en treårskontrakt.

Og to uker ble til måneder og over et halvt år etter blir ungguten tatt opp i A-lagstroppen. 

Satte Brede Moe på plass

Som du kan lese mer om i lenken over kom ungguten fort i medias søkelys etter en sleipete kommentar til forsvarskollega, Brede Moe. 

– Det var en glipp der og da. De som kjenner meg vet at jeg ofte sier ting uten å tenke meg om. Det var ikke ondt ment, smiler han og forteller at det ikke er noe dårlig stemning med noen av lagkameratene. 

– Jeg har fått god kjemi med alle, og føler jeg får respekt og blir behandla som en gutta. 

Du kan høre hva Brede Moe sier om situasjonen i vår podkast 4-3-3.

– Vanvittig godt

Som bodøgutt er det naturligvis en stor dag for Brynjar Johnsplass når han endelig blir en såkalt "brospiller". Et bregrep som brukes om spillere i skorpa mellom akademiet og A-laget.

– Det føles vanvittig godt. Det er det jeg har ønsket og søkt hele veien. Nå får jeg en trygghet og en base her og det er perfekt, sier han om sin nye treårskontrakt. 

Johnsplass har vært i Bodø/Glimt hele livet og spilt på aldersbestemte lag fra 5-6 årsalederen. Nå har han funnet hele veien frem til A-laget. 

– Det er veldig godt å få den bekreftelsen fra Norges beste trener og lag. 

Tatt store steg

Gregg Broughton, leder for Glimt-akademiet forteller at Brynjar har tatt store steg siden den første A-lagstreningen i fjor høst. 

– Ja, virkelig! Både på og utenfor banen. Til tross for at gutter i hans alder nesten ikke har fått spille kamper det siste året har han holdt fokus og vært positiv hele veien.

Johnsplass er også tatt opp på Norges U18-lag neste måned. 

– Nå har han fått en langstidskontrakt hos oss og vi skal hjelpe han å nå sitt fulle potensial i Glimt-trøya,  sier Broughton.  

Annonse fra Eliteserien: