Champions League-kval på Aspmyra: – Mye som står på spill

– Nå er det Europa igjen, da kommer det alltid folk på Aspmyra, sier Vetlesen

Annonse:

Etter at Glimt hadde fått den siste treningen før Champions League-kvalifiseringen overstått tirsdag formiddag møtte Hugo Vetlesen pressen på Aspmyra stadion. Vetlesen fikk mye tillit av trenerteamet i Glimts europaeventyr i den forrige sesongen og er sånn sett en erfaren mann. 

Derfor velger han naturligvis ikke å ta seieren mot antatt svakere Klaskvík på forskudd. 

– Det er en veldig spennende motstander. De jobber godt og man kan se mange likheter mellom de og oss. Likevel er de nok ikke så vant med å bli dominert, så vi må bare skyte ut av startblokkene i morgen, sa Vetlesen dagen før dagen. 

Onsdag kveld klokken 18:00 skal Glimt forsøke å hamle opp med den færøyske seriemesteren på Aspmyra. Det er fortsatt ledige billetter til oppgjøret, som kan bli dine om du klikker her.

Se hele intervjuet med Vetlesen her, eller les resten under videovinduet: 

– En lang og tøff reise

I fjor ble Glimts europaeventyr helt ellevilt. Det startet også med en kvalifiseringskamp på Aspmyra. Da ble Legia Warszawa for tøffe, i år har Glimt fått en ny sjanse på Europas ypperste fotballnivå. 

– Har man lyst til å være med i Europa må vi ha en god kamp mot Klaksvík. Det blir en lang og tøff reise, så vi må være på stasjon allerede fra onsdag. Vi gleder oss veldig til det starter opp igjen. 

– Det er en stund siden vi var i Europa sist, sier Vetlesen. 

Sist Glimt var i Europa var 14. april i vår, så det er ikke veldig lenge siden, men vi tar poenget. 

– Krigekamper

I podkasten 4-3-3 denne uka sa Julian Madsen, som er tidligere Glimt-trener og trener på Færøyene at Glimt er avhengige av at kampen ikke blir en krig, men en fotballkamp. Vetlesen har en klar plan på hvordan han og laget skal sørge for nettopp det. 

– Det blir nok mange tøffe krigekamper. Det er mye som står på spill, så vi må bare være på vårt aller beste hver eneste gang. Vi må rett og slett være oss selv. 

Og når Glimt er seg selv, betyr det at?

– Vi liker å ha ballen langs bakken. Samtidig må vi matche deres intensitet og duellspill. Vi må få litt fart i kampen sånn at de ikke klarer å henge med. Da har vi best mulighet til å gå videre. 

Du kan høre podkasten med Julian Madsen her eller der du vanligvis lytter til podkast: 

etlesen ser heller ingen grunn til at folk skal bli sittende igjen hjemme når Champions League-fotballen returnerer til Aspmyra, selv om været ikke er ideelt. 

– Nå er det Europa igjen, og da kommer det alltid mange til Aspmyra. Folk må bare ta turen. Været har ingenting å si, sier han. 

Og Vetlesen vet hva han snakker om. 

– Jeg er en østlending i nord, og jeg har skjønt at man bare må ta på seg klær. 

 

Annonse fra Eliteserien: