Dagen før avgjørelsen: – Så enkelt, så vanskelig

Marius Høibråten og Kjetil Knutsen møtte pressen før dagens treningsøkt i Zagreb.

Annonse:

Tirsdag morgen samlet norsk og kroatisk presse seg på Maksimir stadion i Zagreb for å følge Bodø/Glimts pressekonferanse dagen før dagen. Onsdag skal det avgjøres om det blir Champions eller Europa League på Aspmyra denne høsten. 

Glimt leder 1-0 fra det første oppgjøret i Bodø. Både trener Kjetil Knutsen og Glimts robuste midtstopper, Marius Høibråten møtte pressen med snakkelyst og brede smil under dagens pressekonferanse. 

– Vi har alltid en kampplan. Vi traff bra på hvilken type motstander vi møtte i den første kampen, men de har en erfaring og "smartness" som gjør at vi må løfte deler av spillet vårt før denne kampen, sa Knutsen innledningsvis til den oppmøtte pressen. 

– Må tørre å være oss selv

Det blir helt sikkert både en tett, jevn og utrolig spennende kamp for alle som er glade i Bodø/Glimt onsdag kveld. Det står mye på spill, samtidig som det ikke er noe å tape for de helgules del. Det blir gruppespill i Europa på Aspmyra uansett utfall. 

Informasjon om billetter til gruppespillet finner du her

Det hele skal avgjøres med minimum 90 minutter mellom to gode lag på gresset i den kroatiske hovedstaden. Dinamo Zagreb mot Bodø/Glimt. Og Bodø/Glimt skal være Bodø/Glimt, også i denne kampen. 

 – Vi må tørre å være oss selv. Bodø/Glimt, vårt DNA. Vi møter et sterkt kontringslag og må være kompakte og smarte i presspillet vårt. I forrige kamp løp vi for mye etter ball, og det tappet oss for energi, forklarer Glimt-bossen. 

I fjor fikk Glimt og supporterne en voldsom artig høst med gruppespill i Conference League. I 2022 blir det minst ett hakk opp for den regjerende seriemesteren. 

Se bilder fra dagens trening i Zagreb her: 

– Det handler om å slippe seg løs og ikke gjøre det til noe det ikke er. Det er 90 minutter, 11 mot 11. Så skal vi begynne å tenke konsekvenser allerede nå, kommer vi ikke til å prestere på vårt beste. Så enkelt og så vanskelig er det, sa Høibråten på spørsmål om hvor avgjørende den kommende kampen er. 

Ikke de kampene man spiller mest av

Men uansett, kampen mot Dinamo Zagreb blir en begivenhet i Bodø/Glimts historie. Glimt har aldri vært nærmere Champions League, og det hele skal avgjøres på et elektrisk storstadion i en europeisk storby. 

– For min egen del er det ekstremt gøy. Det er ikke de kampene man har spilt mest av i løpet av karriere, så det er noe jeg ser frem til og ikke minst få god lærdom mot topp europeisk motstand og utvikle seg videre, så det er gøy, sier midtstopperen. 

Dinamo Zagrebs supportere er kjente for å være høylytte og lage et vanvittig liv på deres hjemmekamper. Kjetil Knutsen og resten av trenerteamet har ikke tatt hensyn til hjemmefansen i sine forberedelser til kampen. 

– Vi må egentlig bare nyte øyeblikket, for det er ikke noen grunn til å bli skremt av stemningen. Du må tenke at vi er ekstremt privilegert som får spille slike kamper og at Bodø/Glimt kan spille play off i Champions League med fulle tribuner ... Hva er alternativet da? Tilbake til koronatiden, liksom? Det tenker jeg de må handtere. Så har vi erfaring fra å spille internasjonale kamper, og vi har spilt på stadioner som tar langt flere tilskuere enn dette, så det er sånn det er å spille fotball og være i Bodø/Glimt. Vi må la spilleren erfare, og noen har erfart, mens andre kommer til å erfare, sa Knutsen. 

Annonse fra Eliteserien: