Bodø Energi ved Mariann Meby treffer ballen og den flyr akkurat der avfallet skal kastes. Pernille Kolsing fra Iris, Regine Boym fra Bodø/Glimt, Ole Angellsen fra Bodø Energi Kraftsalg og Frode Thomassen fra Bodø/Glimt er imponert.

- Denne kampen må vi vinne

Bodø/Glimt vil ha DEG med på laget. Et lag som består av oss alle - for nå må alle med for å redde verden.

Annonse:

Denne saken er produsert av markedsavdelingen i Avisa Nordland, Bodø/Glimts partner.

Bodø/Glimt brenner etter å vinne kamper. 

Nå står en større kamp i verden; nemlig å redde jordkloden til våre barn, barnebarn og oldebarn. For oss selv også, for klimaet endrer seg så raskt at vi må reversere utviklingen NÅ. 

Derfor; "Gjør ditt, bidra litt - ta Action Now du, og!".

18DAG_01-08-Action Now-1
Bodø/Glimt og bærekraftambassadørene gir alt for å få alle til å bidra til å oppfylle FN-målene. Iris ved Pernille Kolsing imponerer med sine trikseferdigheter.... Bodø Energi Kraftsalg ved direktør Ole Angellsen og forretningsutvikler Mariann Meby i Bodø Energi. Foto: Lise Fagerbakk/innholdsprodusent i Avisa Nordland

- Vi ønsker å inspirere til at folk begynner å gjøre handlinger i dagliglivet. Kampanjen "Gjør ditt, bidra litt - Action Now du, og!", er en kampanje vi har kick off på under hjemmekampen vår mot Brann kommende søndag. Her vil vi ha fokus på bærekraftsmål nummer 13 - redde klimaet, men kampanjen vil sette fokus på alle 17 målene, sier daglig leder Frode Thomassen i Bodø/Glimt. 

Kampanjen skal ut i sosiale medier - så følg med!

Det handler om de små ting i hverdagen for å nå alle FNs bærekraftmål

-  Alle kan bidra litt.  I kampanjen kommer vi til å poste små, enkle triks alle kan ta i bruk i hverdagen for å bidra til at FN-målene blir spredt og nådd. Vi kommer til å bruke nettsiden vår og spillerne våre i sosiale medier, og folk kan følge med på Action Now sin egen Instagram; @acionnow_ . Slik kan vi sammen bidra til en mer bærekraftig verden, sier Thomassen. 

Noen tips for å komme i gang:

  • Legg lokket på kasserollen når du skal koke noe. Da koker væsken raskere - og du sparer energi.
  • Dårlig frukt? Lag en smoothie og hindre matsvinn.
  • Kildesorter og spar miljøet for avfall.

Flere tips vil komme!

- og alle kan bidra. 

Bodø/Glimt har sine bærekraftambassadører med på kampanjen. Bodø Energivil gi tips om hvordan spare energi. Noe som er bra for både miljøet og lommeboka. Iris lærer oss bedre om sortering, mens Nordic Smart House gir oss rykende fersk teknologi. 

- Sammen kan Nordic smart house og Telenor levere komplette boliger med smarthus- og veldferdsteknologi som gjør livet  enklere for folk, sier daglig leder Svenn Inge Laastad i Nordic Smart House.

18DAG_01-01-Action Now-18
Bodø/Glimt og bærekraftambassadørene gir alt for å få alle til å bidra til å oppfylle FN-målene. F.v. daglig leder Frode Thomassen, forretningsutvikler Mariann Meby i Bodø Energi, Regine Boym i Bodø/Glimt, Iris ved Pernille Kolsing og Bodø Energi Kraftsalg ved direktør Ole Angellsen. Foto: Lise Fagerbakk/innholdsprodusent i Avisa Nordland

- Begynn i det små

- Det er summen av de små grepene som gjør at vi har en mulighet til å nå målene og skape en bedre verden, sier Pernille Kolsing i Iris Salten.  

Iris vil komme med tips om hva og hvordan du kan bidra.

Kolsing drar fram Bodø/Glimt, som i 2019 innførte avfallssortering på Aspmyra stadion.

-  De har tatt grepene for å sortere avfallet - men det var ikke de store ting de måtte gjøre for å få det gjort, roser hun. 

Kolsing håper både privatpersoner, lag, foreninger og bedrifter vil være med på laget for å redde verden. 

- Begynn i det små. Vi kan gjøre mye som ikke er uoverkommelig, oppfordrer hun.

Kommet for å bli

Direktør Ole Angelsen i Bodø Energi Kraftsalg ser bare framover.

- Dette har kommet for å bli. Kampanjen vi nå starter har ingen sluttdato, sier han.

Alle må med.

- Våre barn, barnebarn og oldebarn skal få ha den samme planeten som vi. Slik at vi må reversere utviklingen, sier forretningsutvikler Mariann Meby i Bodø Energi.

Annonse fra Eliteserien: