Double trouble-signering for Glimt

Vegard Kongsro og Sigurd Kvile har gjennomført medisinsk test og er klare for Bodø/Glimt.

Annonse:

I går kveld gjennomførte de to forsvarspillerne den medisinske testen og i dag de kunne endelig slutte seg til resten av glimtlaget på treningsleiren i Marbella. 

Begge to ble på mange måter kastet rett til ulvene etter at 4 årskontrakten var signert. I sin aller første dag i ny jobb var det duket for internkamp mellom Team Ulrik og Team Patrick. En kamp som forøvrig endte 1-1. 

Sigurd Kvile spilte midtstopper sammen med Marius Høibråten på Team Patrick, mens Kongsro var venstreback på laget til Saltnes. 

Endelig ute av karantene

Sigurd Kvile kommer fra OBOS-liga-klubben Åsane til Bodø/Glimt. Han har signert en kontrakt som strekker seg ut sesongen 2024. 

21-åringen, med en fortid i Sarpsborg 08 kom til Åsane på høsten i fjor og fikk 10 kamper for laget som tok seg hele veien til kvalifiseringsspill for Eliteserien. 

– Det er deilig å endelig være klar. Det har vært litt venting på meg og Vegard, men endelig ute av karantene, sier Kvile like etter internkampen torsdag. 

De to spillerne ankom Marbella lørdag kveld og har siden det trent for seg selv og sittet i karantene. Nå får de endelig møte sine nye lagkamerater. 

– Jeg har blitt tatt godt imot. Det er en gjeng med hyggelige og profesjonelle fotballspillere. De var suverene i fjor, så det er gjerne et steg eller to opp, sier Kvile. 

Se hele intervjuet med Sigurd Kvile her: 

– Selvfølgelig veldig moro

Vegard Kongsro har de siste to sesongene spilt for Ull/Kisa, også det i OBOS-ligaen. Kongsro er venstreback og har signert en avtale for de neste fire årene med Glimt. 

22-åringen noterte seg for ett mål og én assist i fjorårets OBOS-liga og er klar for oppgaven som venter hos den regjerende seriemesteren. 

– Det er selvfølgelig veldig morro å ta steget opp fra OBOS-ligaen til Eliteserien. Det er et steg i riktig retning for meg. Det er også veldig gøy å signere for en klubb som Bodø/Glimt som har hatt så bra resultater de siste årene. 

– Hvordan vil du beskrive deg selv som spillertype?

IMG_1010
Endelig er Vegard Kongsro og Sigurd Kvile ute av karantene og sammen med lagkameratene. Foto: Niklas Aune Johnsen

 Jeg er en spiller som har bra løpskraft, og har bra duellstyrke både defensivt og offensivt. 

I likhet med Kvile har heller ikke Kongsro fått spesielt mye tid sammen med sine nye lagkamerater, men likevel fått et godt inntrykk av spillerne. 

– Det virker som en veldig treningsvillig gjeng. De har tatt oss begge imot med åpne armer. Det var moro å kjenne på nivået i dag. 

Her kan du se hele intervjuet med Vegard Kongsro:

– Vi må gi de litt tid

Kjetil Knutsen fulgte dagens internkamp fra sidelinjen og likte det han så fra de to nykommerne. 

– Vi skal gi de litt tid, for begge kom greit ifra det uten at det var noe "wow"-effekt over det. Men det hadde jeg heller ikke forventet, sier Knutsen. 

Knutsen gleder seg over at de to endelig er på plass. 

– Det er utrolig gledelig at alt er klart og at vi kan begynne å jobbe med de fremover. 

Se hva Kjetil Knutsen har å si om de nye spillerne og dagens internkamp her: 

Annonse fra Eliteserien: