Elias Hagen selges til Sverige: – Blitt en bedre spiller

Elias Hagens tid i Bodø/Glimt er over for denne gang. Nå bytter han ut Nord-Norge med svensk storby.

Annonse:

Sommeren 2020, mens Bodø/Glimt var i ferd med å erobre fotball-Norge på skikkelig, signerte den unge midtbanespilleren sin første kontrakt med de helgule. Litt over to år senere står Elias Kristoffersen Hagen igjen med to seriegull og sølv i både cup og serie. I tillegg har han opparbeidet seg solid erfaring fra et høyt internasjonalt nivå i Glimt. 

Nå selges Hagen til den svenske storklubben IFK Göteborg. Den tidligere Sarpsborg 08-treneren, Mikael Stahre styrer skuta fra trenerbenken for laget som i fjor ble nummer 8 i Allsvenskan. IFK har vunnet UEFA-cupen to ganger, sist i 1987. 

Blant annet storspilte han fra sin ankerposisjon da Glimt feide Celtic av banen for et snaut år siden. Heller ikke AZ Alkmaar i åttendedelsfinalen klarte å hamle opp med Hagen og Glimt. 

Glimt-Roma, Kvalik, UECL, 2-1, Elias Hagen 2.jpg
Elias Hagen var ikke enkel å ha med å gjøre for Roma-spillerne i fjor vinter. Foto: Kent Even Grundstad

Hagen var også med fra start da Glimt spilte cupfinale i mai i fjor. Elias Hagen spilte også fra start da Glimt spilte 2-2 borte mot Roma på høsten 2021, rundt to år etter at han for første gang tok steget opp fra andredivisjon. 

– Det har vært interessant. Jeg har spilt på mange kule stadioner i mange forskjellige land, sier Hagen etter at overgangen ble klar.

– Vi har tatt to gull og ett sølv i Eliteserien, sølv i NM og kvartfinale i Conference League. Alt det på to og et halvt år er veldig innholdsrikt. Det har vært gøy å oppleve, og jeg har vokst mye på disse opplevelsene. I tillegg har jeg fått gode kompiser for livet og blitt en bedre fotballspiller. 

Det er heller ikke sikkert at Hagen har fått sin siste medalje i Glimt, for om Glimt går til finalen i NM, blir det enda mer edelt metall på Oslo-gutten. 

Elias Hagen med ballen under oppgjøret mot Celtic på Celtic Park i Glasgow februar 2022.JPG
Trygg og rolig med ballen i beina i heksegryta på Celtic Park februar 2022. Foto: Kent Even Grundstad

FK Bodø/Glimt takker Elias Hagen for alle bidrag både på og utenfor banen de siste årene. Vi ønsker all hell og lykke med på veien videre. 

I fjor var Elias Hagen gjest i klubbpodkasten 4-3-3. Hør episoden her: 

 

Annonse fra Eliteserien: