_DSC9667

Elkem inviterte til fotballskole

Elkem inviterte 17. oktober 130 fotballglade barn og ungdom til fotballskole i SKS Arena.

Annonse:

17. oktober ble det arrangert fotballskole i SKS Arena. 130 fotballglade jenter og gutter fra Indre Salten ble invitert av Glimt sin hovedpartner Elkem til Elkem Fotballskole. Se stor bildeserie nederst i saken.

Opptatt av å gi tilbake til lokalsamfunnet

Verksdirektør, Ove Sørdahl. Foto: Vilde Hiller Rasmussen/glimt.no.
Verksdirektør, Ove Sørdahl. Foto: Vilde Hiller Rasmussen/glimt.no.

Elkem er en av hovedpartnerne til Glimt og ledende global leverandør av silisiumbaserte materialer som er viktig for det grønne skiftet og digitaliseringen. Produktene brukes f.eks. i mobiltelefoner, elbiler, solindustri og elektronikk. Selskapet har mer enn 7 500 ansatte over hele verden, med hovedkontor i Norge. Som en hjørnesteinsbedrift i Sørfold ble det naturlig for Elkem å sette den årlige fotballdagen til nettopp Fauske og SKS Arena. Verksdirektør, Ove Sørdahl synes det er stas å kunne invitere til en fotballdag på Fauske. 

– Som en stor arbeidsgiver og hjørnesteinsbedrift er vi opptatt av å gi noe tilbake til lokalsamfunnet. Vi har valgt å gå i partnerskap med Glimt fordi vi ser at vi har noe til felles, både når det gjelder kultur og kulturbygging, men også det å jakte de små marginene som stadig forbedrer oss. Og så er det jo artig at vi begge har godt fotfeste i nord, men konkurrerer på en internasjonal arena ut fra distriktene! Når vi gjennom avtalen fikk muligheten for å arrangere en fotballdag for barn og ungdom i nærområdet vårt, syntes vi det var en fantastisk fin mulighet, sier Ove Sørdahl..

Spillerutviklere fra Glimt-Akademiet delte barna inn i stasjoner hvor de hadde ulike fotballaktiviteter. I tillegg til spill, læring og lek dukket det også opp noen overraskelser underveis. Tre Glimt-spillere og fem jenter fra 1. divisjonslaget til Grand, som neste år vil hete Glimt, kom innom for å inspirere, engasjere og prate med de unge fotballentusiastene. 

– Vi er veldig glade for at Glimt og spillerne tok seg tid til å være med på dette arrangementet. Her tenker jeg vi har en felles interesse i å rekruttere morgendagens Glimt-spillere og kanskje morgendagens Elkem-medarbeidere. Det er selvsagt viktig for oss å både gi noe tilbake til lokalsamfunnet gjennom tiltak som denne fotballskolen, og så håper vi jo at de unge kanskje får øynene opp for Elkem og mulighetene for utdanning og jobb innen industrien om noen år, sier verksdirektøren med et smil.

_DSC9634.jpg
Foto: Vilde Hiller Rasmussen/glimt.no

Det kan også nevnes at Glimt og Grand inviterte alle 130 deltakerne med foresatte til lørdagens kamper. Førstkommende lørdag spiller Glimt mot Sandefjord på Aspmyra Stadion klokken 15:00, mens Grand møter Hønefoss i Nordlandshallen klokken 13:00. Begge kamper er verdt å få med seg, og i skrivende stund er det bedt om over 100 billetter til sammen på de to kampene! 

Over hele fylket

Glimt-Akademiet er godt vant til å arrangere fotballskoler rundt om i Nordland. Tidligere i år har det blitt arrangert fotballskoler i blant annet Flatangerog Vesterålen, hvor samarbeidspartnere av FK Bodø/Glimt står som arrangører. Denne gangen var det spillerutviklerne Petter Mentzoni Nilsen og Elias Jøssang Kerchaoui, trenerutvikler Stig Johansen og Runar Berg fra marked som tok turen til Fauske. Førstnevnte er spillerutvikler for de minste barna i Glimt-Akademiet, G6-13.

Spillerutvikler Petter Mentzoni Nilsen er strålende fornøyd med årets fotballskole i regi av Elkem. Foto: Vilde Hiller Rasmussen/glimt.no
Spillerutvikler Petter Mentzoni Nilsen er strålende fornøyd med årets fotballskole i regi av Elkem. Foto: Vilde Hiller Rasmussen/glimt.no

– Det er givende å se så mange ivrige jenter og gutter som ser verdien av å trene med oss fra Glimt-Akademiet. Når man reiser rundt i Nordland ser man hvor mye Glimt kan bety for spesielt barn og unge, forteller Nilsen. 

– Det er selvfølgelig ekstra stas for dem når spillere fra A-laget tar seg tid til å komme innom. Det var tydelig at flere av barna fikk et ekstra gir da A-lagsspillerne stod og så på. Ikke minst er det fint at de tar seg tid med hver enkelt spiller når de først tar turen innom. Vi ser at det inspirerer, fortsetter han videre.  

På kvelden ble det arrangert trenerforum med tema «ungdomsfotball».

– På trenerforum presenterer vi vår ungdomsmetodikk og går gjennom hvordan vi jobber i Glimt. Det legges særlig trykk på hvor viktig det er å legge til rette for en fin læringsarena. Vi opplever at trenerne som kommer synes det er inspirerende å være med. De ser nytten av det vi presenterer og tar det med inn i treningshverdagen til sine fotballag, avslutter Nilsen. 

Se stor bildeserie av Elkem Fotballdag her: 

Annonse fra Eliteserien: