Elkem og Bodø/Glimt fortsetter samarbeidet: – Enda mer stolte

Annonse:

Elkem og Bodø/Glimt startet samarbeidet i 2023, og hadde en plan om å bruke 2023 på å finne en felles vei videre. Nå er en ny avtale, som strekker seg ut 2026 på plass.

Avtalen innebærer fortsatt profilering på skuldrene på drakt i hjemlig serie og på armen ved gruppespill i europeiske turneringer, profilering på Aspmyra Stadion, bærekraftsamarbeid og en tung felles satsing på kvinnefotballen gjennom Action Now – Like Muligheter. Avtalen er blant de største klubben har i dag.

– Da vi signerte vår første partneravtale med Elkem mot slutten av 2022 var vi veldig fornøyde og stolte over at et nasjonalt og internasjonalt konsern vil bli partner med oss i Glimt. Når vi gjennom året 2023 har fått blitt bedre kjent med folkene og selskapet, er vi enda mer stolte over at Elkem vil være partner med oss, sier Tom Steffensen i Bodø/Glimt.

– Det er noen klare fellestrekk mellom Elkem som konsern og Glimt. Både hva gjelder kultur og fokus på kulturbygging, men også det å hele tiden jakte de små marginene som stadig forbedrer oss. Og så er det jo artig at vi begge har godt fotfeste i nord, men også konkurrerer på en internasjonal arena!

Elkem har fabrikk både i Sørfold og på Mo, samt kvartsittbrudd i Tana. I mai besøkte Glimt og de øvrige bærekraftsambassadørene Elkem sin fabrikk i Sørfold.

– Det var for det første et ekstremt imponerende og komplekst anlegg de har, med et enormt fokus på å bli bedre. Bedre i form av operasjonseffektivitet, men ikke minst bedre med tanke på utslipp og miljø. Og så er det noe med å få se og kjenne på produksjonsanlegg og produkt, kontra å lese om det.

– I 2024 er det også enda mer Glimt-moro i vente. Da tar nemlig Glimt over plassen til Grand Bodø i ligasystemet på kvinnesiden, og for aller første gang får vi også Glimt-jenter side ved side med Glimt-gutta.

– Vi har en klar ambisjon om å være én klubb, med én drakt. Avtalen innebærer følgelig at Elkem ikke bare blir synlig på A-lag herrer sine drakter, men også A-lag kvinner. Elkem går i tillegg tungt inn i vårt prosjekt kalt Action Now – Like Muligheter, som handler om å gjøre tidenes satsing på jente- og kvinnefotballen i nord gjennom Glimt.

For Bodø/Glimt betyr det mye å få en slik satsing på plass. Det betyr også mye å ha en aktør som Elkem med på laget for klubben. Også Elkem er glade for at avtalen nå forlenges. 

– Vi er veldig fornøyde med vårt samarbeid med Bodø/Glimt så langt, og ser frem til fortsettelsen. For oss er dette partnerskapet viktig både med tanke på vår rolle som hjørnesteinsbedrift i regionen og for å synliggjøre vår rolle som leverandør av kritiske materialer til det grønne skiftet.

Spesielt kvinnesatsingen til Glimt er interessant for Elkem.

– Fremover blir det ekstra spennende å støtte satsingen både på herresiden og kvinnesiden. Action Now – Like Muligheter passer perfekt med Elkems verdier, sier Ove Sørdahl, direktør for Elkems silisiumverk i Salten.

Annonse fra Eliteserien: