- En god, gammeldags krigeseier. Se scoringen!

Bodø/Glimt så lenge ut til å gå målløse av banen i sin andre hjemmekamp på rad, men det var før en leiesoldat fra Trønderlag dukket opp i feltet.

Glimt hadde ikke vunnet en fotballkamp siden de slo Kongsvinger 22.august, før TUIL Tromsdalen tok turen til Aspmyra i OBOS-ligaens hovedkamp. Med landslagspause og to uavgjorte resultater mot henholdvis Sandnes Ulf og Start, var Glimt klare til å gi alt for tre poeng i den 24. serierunden.  

Nå var det det andre nord-norske laget i årets OBOS-liga, nemlig TUIL Tromsdalen som hadde tatt turen til Bodø. Forrige møte mellom lagene ble en målfarlig affære, der Glimt til slutt fikk med seg alle tre poengene, etter at Moberg og Opseth sikret en solid 3-2-seier i Troms.   

Lite mål

Oppgjøret på Aspmyra skulle vise seg å ikke bli like målrikt, og begge lagene så lenge ut til å gå målløse av banen. Glimt produserte sjanser, og kom til muligheter, men fikk aldri ballen forbi Grzegorz Flasza i TUIL-buret.

- Tromsdalen lå kompakte, og alt gikk ikke helt på skinner, sa høyreback Erlend Dahl Reitan rett etter kampen.  

Se hele intervjuet med Reitan nederst i saken

Første Glimt-mål

Det skulle ta 75 minutter før Glimt fikk hull på byllen, og det var en uortodoks målscorer som til slutt skulle bli den store helten for hjemmelaget. En corner ble slått inn i feltet, og flere hoder prøvde å strekke seg til den hvite kula. Til slutt endte ballen hos Erlend Dahl Reitan, som styrte ballen i nettet for de helgule. Noe som også var Reitan sin aller første mål i Glimt-drakta. 

- Det var veldig deilig å score, men den tror jeg egentlig at bestemoren min hadde scoret på. Uansett deilig at det var jeg som stod der, smilte leiesoldaten i intervjusonen etter kampen. 

Den tror jeg bestemoren min hadde scoret på

— Erlend Dahl Reitan

Nok et rent bur

Kampen mot Tromsdalen var Glimt sin sjette kamp, på sju kamper, uten baklengs. Start-kampen gjorde en slutt på kampene på rad uten baklengs, men igjen var Glimt tilbake i det gode sporet. Erlend Dahl Reitan var godt fornøyd med å nok en gang hindre motstanderen mål. 

- Absolutt! Veldig deilig å holde nullen igjen i dag. Vi har hatt noen kamper uten seier, så det smakte godt, sa han, og fortsatte: 

- Vi snakka sammen før kampen at det nå er på tide at vi tar tre poeng igjen, og det gjorde vi. 

Nå er det kun realiteter som gjelder før Glimt er klar for Eliteserien 2018, og med en luke på 14 poeng ned til tredjeplassen, tyder mye på at det kun er uker for de helgule kan juble for alvor. 

- Vi er alltid optimistiske, avslutter Reitan.  

I morgen gjester også Erlend Dahl Reitan gutta i Glimtmagasinet. Har du spørsmål til målscoreren: Bruk emneknagg Glimtmagasinet på twitter eller send en melding til Glimtmagasinet på Facebook. 

Se høydepunktene fra kampen og intervjuet med Reitan under. Annonse fra Eliteserien: