Endelig Glimt-spiller: – Jeg har instinktet og masse "power"

Kasper Høgh har gjenomført sine første treningsøkter med sine nye lagkamerater

Annonse:

I fjor høst ble Bodø/Glimt og Stabæk enige om en overgang for den danske spissen Kasper Høgh. 1. januar åpnet overgangsvinduet og Høgh kunne omsider kalle seg Glimt-spiller. 

Han har siden høsten vært i Bodø og trent seg opp etter en skade. 

– Det er deilig! Jeg må rette en stor takk til Glimt som lot meg komme hit allerede i fjor for å starte med rehabiliteringen. Det er fett at jeg endelig kan si at jeg er Glimt-spiller, sier dansken i sitt første intervju med glimt.no etter at overgangen var et faktum. 

Se videointervju med Kasper Høgh nederst i saken. 

Skadeplagene fra i høst har han lagt bak seg. 

– Ja, det ser bra ut. Jeg har hatt et godt team rundt meg, og jeg har fått trent masse i ferien. I dag (tirsdag) var den første gangen på en stund jeg trente med ball og det var en god følelse. 

Blitt godt kjent allerede

Etter en lang periode utenfor fotballbanen er Glimts nye angrepsvåpen nå klar til å ta fatt på en spennende oppkjøring med nye lagkamerater, som han allerede har rukket å bli litt kjent med. 

– Jeg ble godt kjent med mange av guttene i høst, men en treningsleir i Spania hjelper nok på for å bli enda bedre kjent. Så snart jeg er tilbake på banen kan jeg også vise enda mer av meg selv, sier han og innrømmer at det også blir godt å få noen varme solstråler på kroppen i Spania. 

_DSC7914.jpg
Kasper Høgh er klar for Bodø/Glimt og tilbake med ball i beina. Foto: Rune Larsen

Å være tilbake med ball i beina var en etterlengtet følelse for den tidligere Stabæk-spilleren, som scorte fem mål på sine 14 kamper for bærumsklubben i 2023. Han har ikke rukket å fått kjenne veldig mye på nivået til lagkameratene på trening enda. 

– Jeg viet ikke så mye oppmerksomhet til de andre, for jeg hadde mest fokus på meg selv ettersom jeg ikke har vært på banen på en stund. Det var uansett befriende og herlig å være tilbake. 

– Målscorer

Mange har kanskje rukket å få et lite inntrykk av Høgh allerede, ettersom han kjapt fikk et navn som spredde seg i norsk fotball for et snaut år siden. Selv beskriver han seg slik;

– Jeg vil beskrive meg selv som en målscorer. Jeg har instinktet og en masse power. 

– Du fikk fort et fryktet navn i norsk fotball under oppkjøringen i fjor?

– Det vet jeg ikke, men jeg sa vel noen artige ting i starten der som gjorde at folk bet seg merke i navnet mitt. Heldigvis viste jeg meg også frem på banen. Det er gøy at folk vet hvem jeg er. Det skal jeg bygge videre på. 

Og om noen Glimt-supportere føler det er noe kjent med en danske ved navn Kasper fra Stabæk er det helt riktig. Toppscoreren i 2020, Kasper Junker kom til Glimt fra Stabæk og banka inn 27 mål på 25 kamper i helgult før han reiste videre til Japan. De to Kasperene har også fortid i samme klubb i Danmark. 

– Ja, det stemmer! Han spilte i Randers han også! 

– Det er litt av et press å få på seg, er det ikke? Klarer jeg å følge i de fotsporene blir det ikke dumt, ler Høgh. 

_DSC7896.jpg
Mer dansk dynamitt? Kasper Høgh er den fjerde dansken i dagens Glimt-tropp. Foto: Rune Larsen

– Kun opp til meg selv

Kasper Høgh kommer inn som én av fire rene spisser i Bodø/Glimt. Runar Espejord, Oscar Kapskarmo og Faris Pemi Moumbagna er allerede i klubben, men Høgh blir slett ikke skremt av knallhard konkurranse. 

– Sånn er gamet. Det skal være noen å sloss med om den plassen, men det er kun opp til en selv. Vi får se hvem som starter når kampene begynner. 

Den 15. februar møter Bodø/Glimt Ajax på bortebane i Conference League. Høgh sier han ikke har viet den kampen noen tanker. Enda. 

– Jeg fokuserer på å bli klar til å spille fotball, men det er en spennende motstander. 

Og Glimts spillestil skal passe dansken midt i blinken. Han har fått mye tid til å studere sitt nye lag fra tribuneplass i løpet av høsten. 

– Jeg ser at det er en masse muligheter til å få sjanser og innlegg. Glimt er et lag som har mye ball i laget, og da må jeg bare komme meg inn i feltet. Det er lett å si, så må vi bare få det til ute på banen også. 

Vi ønsker Kasper Høgh hjertelig velkommen på laget. 

Se intervjuet med Kasper Høgh her (ser du ikke videoen? Klikk her)

Fikk du med deg denne?

Annonse fra Eliteserien: