Erik Botheim er tatt ut på A-landslaget

Ståle Solbakken og NFF offentliggjorde i dag landslagstroppen som skal møte Nederland, Latvia og Gibraltar. Der ble det plass til flere Glimt-spillere.

Annonse:

Norge møter Nederland, Latvia og Gibraltar i VM-kvalifiseringen i starten av september. Der blir det plass til en landslagsdebutant fra Bodø/Glimt. Han sto uten kontrakt for bare noen måneder siden, nå er Erik Botheim landslagsspiller. 

I tillegg til Erik Botheim fikk også Fredrik André Bjørkan og Patrick Berg fornyet tillit av landslagssjefen. 

Erik Botheim kom til Bodø/Glimt etter at kontrakten med Rosenborg ble oppløst i vinter. Han står med ni scoringer i Eliteserien og har gjort sakene sine bra også i Europa. Han scoret både mot Legia Warszawa og tre mål mot Prishtina. 

Se hele intervjuet med Botheim nederst i saken

Norge fortsetter VM-kvalifiseringen med kamper mot Nederland 1. september, Latvia 4. september og Gibraltar 7. september. Den første og siste spilles på Ullevaal. 

– En veldig stor dag

Etter dagens trening og spillermøter bar det videre i intervjuer for den ferske landslagsspilleren. "Alle" ville ha en bit av unggutten som ble matchvinner i toppoppgjøret på Åråsen sist helg. 

– Det er en veldig stor dag. Det er helt utrolig, sa Botheim til glimt.no etter at de andre intervjuene var overstått. 

IMG_4584.JPG
Fredrik André Bjørkan, Patrick Berg og Erik Botheim var populære menn blant pressen etter landslagsuttaket.

Som alltid litt ordknapp, men kanskje spesielt i dag. Også utenfor intervjusituasjoner bærer han preg av å være overraska. 

– Om jeg hadde sagt til deg i februar at du skulle være landslagsspiller seks måneder senere, hadde du trodd meg da?

– Ikke et sekund! Jeg er ydmyk og stolt og gleder meg til fortsettelsen. 

– Hele klubbens fortjeneste

Siden han signerte kontrakten sin med Glimt i februar har han gjort mye riktig, men de fleste er nok overrasket over hvor fort det har fått før landslagsdrømmen gikk i oppfyllelse for Oslo-gutten. 

– Jeg har vokst opp bare tre minutter fra Ullevaal stadion og har sett ned på stadion fra huset i Gaustadveien. Det er en stor barndomsdrøm som går i oppfyllelse, sier han og forteller om guttedrømmen han har båret siden han spilte ball i ballbingen utenfor Ullevaal.

Men jobben han har lagt ned er stor og det er ikke overraskende at han får muligheten på landslaget om du ser de siste månedene under ett. 

– Det er hele klubbens fortjeneste. Hva skal jeg si? Det er en utrolig reise og jeg har mange å takke. Jeg gleder meg til fortsettelsen, jeg har bare vært her et halvt år. At det har gått så fort kan jeg ikke tro. Det tror jeg ingen hadde trodd, sier han og skryter av lagkameratene. 

Har med seg kjentfolk

Han fulgte ikke uttaket selv, til og begynne med. Men da ryktene begynte å svirre var han og Bjørkan frempå med direktesendingen fra Ullevaal. 

– Jeg håper å bidra med det jeg er god på. Farlig i boks og forhåpentligvis score noen mål. Få skapt noen sjanser og vise høy arbeidsmoral. Så jeg håper jeg får muligheten nå. 

– Er det fint å ha med seg to lagkamerater som kan passe på og holde deg i hånda?

– Jeg kjenner en del folk der fra før, men alltid kult å ha med flere bodøfolk. Det er veldig kult med tre stykker fra Glimt på landslaget. 

Annonse fra Eliteserien: