Espejord etter sine første uker: – Veldig fint

Runar Espejord kjøres forsiktig inn i kampform på Glimts treningsanlegg i Spania

Annonse:

Mens dagens trening fortsatt pågikk for fullt satt Runar Espejord og et par andre lagkamerater seg ned på sidelinjen for å følge med på den siste delen av økta. Vi benyttet oss av sjansen til å ta en prat med Glimts nye spiss om sin første måned i klubben. 

– Det har vært veldig fint! Det er masse flotte folk her og gode treninger, slår han fast. 

Men han får ikke delta på alt selv, riktig enda.  

– Nei, ikke helt enda, jeg har fått streng beskjed om å sette meg ned. Jeg vet ikke en gang om jeg får lov til å stå oppreist, sier han vel vitende om at han nettopp fikk beskjed av Glimts fysiske trener, Ørjan Nygård at dagens økt var over for Espejords del. 

– Det er gøy 

Espejord kjøres forsiktig i starten for å gjøre han kampklar til viktige kamper. Forrige torsdag fikk han sin Glimt-debut da de helgule møtte Aarhus til treningskamp i Spania. Espejord spilte rundt 30 minutter i sin første kamp for klubben. 

– Det var gøy, og det var godt å komme i gang med kamp igjen. Jeg begynner å venne meg til å løpe rundt som en stor refleksvest, svarer han på spørsmål om hvordan det var å spille kamp i guldrakt. Åpenbart med glimt i øyet.

– Det har gått fint så langt. Nå gjelder det å få flere involveringer og å bli mer vant i spill-situasjoner.

Runar Espejord forbereder seg til trening i Spania vinteren 2022.JPG
Runar Espejord har kommet godt i gang i Glimt og allerede blitt en viktig del av spillergruppa.

Intensiteten på Glimts trening går stadig opp og tempoet økes jevnt inn mot en viktig kamp mot Celtic neste torsdag. Det merker også Espejord på kroppen.

– Jeg har kjent på at det er høy intensitet på trening og mye forflytting. Det er egentlig bare deilig å bli skikkelig sliten, det er det gøy å kjenne på. 

– En sinnsykt stilig kamp

Om litt over én uke er alvoret i gang. Da barker Bodø/Glimt og skotske Celtic sammen for å kjempe om videre plass i UEFA Europa Conference League. 

Runar Espejord har fått én av de tre siste plassene i Glimts tropp foran de siste kampene i sluttspillet. Han gleder seg stort til å bryne seg på europeisk motstand. 

– Det blir veldig spennende, men det er jo en uvant start på et fotballår for oss norske fotballspillere. Det e er sinnsykt stilig kamp å starte året og glimtoppholdet med, og jeg gleder meg veldig! Det er ikke så mange som får oppleve disse type kampene, svarer han. 

Men først er det en viktig treningskamp mot Elfsborg som står på trappene for Bodø/Glimt. De helgule og svenskene møtes i Spania allerede på torsdag og derfor er det ikke mye tid til å tenke på Celtic-kampen enda. 

– Vi jobber dag for dag, og jobber med det vi kan jobbe med som er prestasjoner og oss selv. Jeg har nesten ikke kjent på at den kampen nærmer seg, og det er viktig å ikke spille den kampen for tidlig. Vi må jobbe med det vi kan gjøre noe med, og det er det vi gjør nå, svarer Espejord. 

Se også: Ola Solbakken gjester podkasten 4-3-3:

Annonse fra Eliteserien: