Jens Petter Hauge avanserer med ballen mot Sandefjord på Aspmyra i 2024

Et siste tak før EM-pausen

Glimt reiser til Haugesund i siste kamp før ferien. Alt du trenger å vite før kampen.

Annonse:

Lørdag ettermiddag satte Glimt-spillerne seg på flyet til Haugesund. Der skal de helgule spille den siste kampen før EM-pausen i Eliteserien. Det vil si, søndag spiller Bodø/Glimt i helblått.

Etter 1–1 mot Sandefjord i midtuka er det nok et revansjelystent og heltent Glimt-lag som vender snuten sørvestover til Araberbyen. Til tross for at Glimt styrte mye av spillet mot hvalfangerne fra Vestfold var det de blå som tok ledelsen på Aspmyra onsdag. Like før pause svarte Glimt og Albert Grønbæk fra krittmerket. Flere mål ble det ikke i solsteika på Aspmyra, og de to lagene måtte dele broderlig på poengene, til tross for at begge lag hadde sine muligheter til å avgjøre.

Kampen var den tredje på rad for Bodø/Glimt uten seier. Både mot KFUM og Sandefjord endte det altså i poengdeling på hjemmebane, mens Glimt andre pinsedag tapte 0–1 for HamKam på Briskeby. Nå er det Haugesund som venter på bortebane.

Til Haugesund reiser samme Glimt-tropp som spilte 1–1 mot Sandefjord i midtuka. Det er ingen nyheter å melde om på skadefronten, verken den ene eller andre veien.

Oscar Kapskarmo slår ut med armene mot Sandefjord på Aspmyra i mai 2024
Oscar Kapskarmo slår ut med armene mot Sandefjord på Aspmyra i mai 2024

Haugesund i form

Haugesund spilte ingen kamp i midtuka, og kommer til oppgjøret mot Glimt med noen flere dagers hvile i beina. I likhet med Glimt kommer faktisk Haugesund også rett fra en hjemmekamp mot Sandefjord. Sist helg slo haugalendingene Sandefjord 2–1 hjemme på eget hybridgress. Ifølge rapportene var det det Sandefjord som skapte de største sjansene, men alle poengene ble altså igjen i Rogaland.

Haugesund ligger komfortabelt plassert midt på tabellen med sine 13 poeng. Hvittrøyene har vunnet fire av ti kamper, og spilt én uavgjort. Det har med andre ord endt med tap i annen hver kamp så lengt denne sesongen. Lagets første seier kom allerede i den første serierunden, men deretter ble april måned tyngre for Haugesund.

For hjemme mot Lillestrøm i andre serierunde tapte Haugesund 1–2, og få dager senere ble vondt verre da de på bortebane tapte en ellevill fotballkamp mot Torvastad i cupens første runde.

Haugesund reiste seg mot Tromsø på Romsaa helga etter, men deretter gikk de på tre tap på rad. Nå har lykken snudd litt for «araberne». Etter uavgjort 2–2 på Hamar 12. mai har laget vunnet to av tre kamper. Vi har allerede nevnt Haugesunds seier mot Sandefjord, men også hjemmekampen før, 16. mai fikk fremmøtte haugalendinger valutta for inngangspengene da Kristiansund ble beseiret 1–0.

Glimt møter med andre ord et Haugesund-lag som er i dytten og har bra med selvtillit. Spesielt hjemme har det sett bra ut i den siste perioden, og Haugesund har ikke tapt på hjemmebane siden 5. mai mot KFUM (0–1).  

Se høydepunkter fra Haugesunds seier mot Sandefjord sist helg: 


For statistikknerdene

Glimt og Haugesund møtes for 32. gang i tellende kamp søndag. Det er Bodø/Glimt som har det statistiske overtaket før kampen, men det er først og fremst på grunn av Glimts hjemmekamper.

For nordlendingene har vunnet 13 av de 31 spilte oppgjørene, mens Haugesund har vunnet drøyt halvparten så mange med sine syv seire. I Haugesund er det dessuten noe jevnere, selv om Glimt også er foran der. Glimt har vunnet fem av 15 kamper mot Haugesund på bortebane, mens seks har endt med poengdeling og Haugesund står med fire hjemmeseire mot Bodø/Glimt.

Både i fjor og i 2022 vant Glimt komfortabelt i Haugesund. Midt i en periode med Europa-kvalifisering og skuffende resultater i Eliteserien reiste Glimt i 2023 direkte til Haugesund fra Jerevan i Armenia, for å revansjere. Det lyktes de helgule meget godt med og vant 3–1 herlig anført av en Amahl Pellegrino i storform.

Slik så det ut da Glimt slo Haugesund 3–1 på bortebane i fjor: 


I mai 2022 sørget blant annet Sondre Sørli, Runar Espejord og Ulrik Saltnes for en meget sterk og fortjent Glimt-seier i Haugesund med 4–1. Skrur vi tiden enda lenger tilbake kan vi nevne da Glimt reiste til Haugesund i 2021 direkte fra Roma, der Glimt hadde skaffet seg et meget imponerende 2–2-resultat i den evige stad. 2–2 ble det også i Haugesund, et snaut år etter at Glimt vant 4–0 i Haugesund, i en kamp som kanskje huskes aller best for at Kasper Junker scoret Glimts 100. mål i Eliteserien 2020 i Haugesund.

Glimt har også suveren målforskjell mot Haugesund. Det pleier å bli ganske målrikt når de to lagene møtes. På 31 kamper har Glimt scoret hele 68 mål mot Haugesund og sluppet inn 47. Det gir en positiv målforskjell på 21. Det scores litt mindre i Haugesund enn i Bodø, men også på bortebane har Glimt fin målforskjell med 31 scorede mot 23 innslupne (+8).

Søndag spilles altså siste kamp før Eliteserien går inn i en EM-pause. Glimt møter Strømsgodset til treningskamp på Aspmyra 21. juni, men første tellende kamp er borte mot Sarpsborg 28. juni klokken 19:00.

Siste ti kamper mot Haugesund: 

ÅrHjemmelagBortelagResultatTurnering
2023HaugesundBodø/Glimt1-3Eliteserien
2023Bodø/GlimtHaugesund2-1Eliteserien
2022Bodø/GlimtHaugesund1-1Eliteserien
2022HaugesundBodø/Glimt1-4Eliteserien
2021HaugesundBodø/Glimt2-2Eliteserien
2021Bodø/GlimtHaugesund2-0Eliteserien
2020HaugesundBodø/Glimt0-4Eliteserien
2020Bodø/GlimtHaugesund6-1Eliteserien
2019Bodø/GlimtHaugesund2-2Eliteserien
2019HaugesundBodø/Glimt1-1Eliteserien
Annonse fra Eliteserien: