Philip Zinckernagel mot Haugesund på Aspmyra i 2020. Runde 2 i Eliteserien

Bodø/Glimt + 2020 = 100 mål

Bodø/Glimt knuste Haugesund og scoret sitt 100 mål denne sesongen!

Bodø/Glimt slet med å komme til de store sjansene i starten av omgangen, men etter rundt 28 minutter skulle endelig muligheten komme. Philip Zinckernagel avanserte langs sin høyrekant og ble til slutt felt like innenfor sekstenmeterstreken. Dermed hadde ikke dommeren noe annet valg enn å dømme straffe til Glimt for tredje kamp på rad.

Og for åttende kamp på rad noterte Kasper Junker seg på scoringslisten. En trygg og god danske fra straffemerket sørget for glimtledelse og Junkers 23. scoring for sesongen.

Men det skulle ikke ta lang tid før de grønnkledde igjen skulle få nettsus.

Den danske luringen

Tre minutter etter den første scoringen fikk Bodø/Glimt frispark ved høyre hjørne av sekstenmeteren og mens alle gjorde seg klar for innlegg fra Zinckernagel hadde han en helt annen plan.

Dommeren blåste i fløyta, og Zinckernagel slår ballen mot nærmeste stolpe. Haugesunds keeper rekker ikke bort til stolpen i tide, og ballen smetter mellom hanskene og i mål.

Både Haugesund og Bodø/Glimt hadde noen fine muligheter utover i omgangen uten at det ble de helt store sjansene eller mål ut av det. Lagene gikk til pause med en tomålsledelse til gjestene fra Nordland.

Jevn start på andre omgang

Den andre omgangen startet litt som den første. Tett, jevnt og uten de virkelig store sjansene. Omgangens første høydepunkt kom etter rundt 50 minutter når Hugo Vetlesen kom inn til sin eliteseriekamp nummer 100. Imponrende for en ungfole på dørye 20 år.

Junker og Saltnes hadde en herlig kombinasjon noen minutter senere, men avslutningen til Junker gikk rett på keeper. Nære 3-0.

Til slutt skulle det lykkes for de to. Etter flere gode kombinasjoner setter Ulrik Saltnes Kasper Junker opp på lekkert vis, og etter et par små dragninger banker dansken ballen inn nede ved stolperoten. Hans andre scoring for kvelden.

Bodø/Glimt i hundre

En klassisk Bodø/Glimt-kontring fører til Glimt 100. scoring denne sesongen. Solbakken avanserer, slår inn til Kasper Junker som ikke gjør en eneste feil alene med keeper.

– Ja, ballen skal være med hjem. Dette er mitt tredje hat trick denne sesongen, sier Junker til Eurosport etter kampslutt.

– Er det 100 mål? Jeg må takke guttene for det, men det er én kamp igjen av sesongen, sier han.

Junker var langt fra den eneste glimtspilleren som var fornøyd med prestasjonen.

Kjetil Knutsen var blid etter sesongen 11. borteseier.

– Det var solid, og det viser profesjonaliteten i denne gruppa. For en vanvittig milepæl. Vi klarer det én runde før slutt, vi står for offensiv fotball og når du scorer 100 mål spiller du offensiv fotball, sier en tydelig rørt Kjetil Knutsen til rettighetshaverne.