Tarald Laugsand. Ny stilling som sportslig administrativ leder - FK Bodø/Glimt kvinner.

Får ansvaret for kvinnesatsing i FK Bodø/Glimt

Jobben er nå satt, og det er klart at Tarald Laugsand skal lede Glimts spennende satsing.

Annonse:

I juni gikk Glimt ut med nyheten om at de vil satse på kvinnefotball. Siden da har klubben vært på jakt etter en sportslig administrativ leder for satsingen. Nå har de funnet mannen som skal lede arbeidet; Tarald Laugsand. 

- Jeg har lyst på en ny utfordring og synes dette prosjektet er noe av det mest spennende i nordnorsk fotball. Jeg gleder meg veldig til å kunne ta fatt på arbeidet, forteller den nyansatte lederen. 

Laugsand er født og oppvokst på Sandhornøya, bor nå i Bodø med samboer og barn, og kommer fra en stilling som spillerutvikler i Glimt. Han har jobbet i klubben i fem år.

- Jeg har jobbet med fotball i snart 10 år, i flere forskjellige klubber og i mange forskjellige fagmiljøer. Alle erfaringer jeg har gjort meg tar jeg med meg i denne jobben, forteller Laugsand. 

Daglig leder i FK Bodø/Glimt, Frode Thomassen, er veldig fornøyd med nyansettelsen. 

- Vi er svært glade og fornøyde med ansettelsen av Tarald. Han kommer fra stilling i klubbens akademi, hvor han over flere år har hatt ulike roller blant annet som fagansvarlig for barnefotballen og hovedtrener på flere av lagene i akademiet, forteller Thomassen.

Han trekker frem at Tarald er en sterk fagperson som kjenner klubben godt og som har et stort engasjement for utvikling av lag og spillere. 

Tarald Laugsand ser frem til å jobbe med kvinnesatsingen. Foto: Regine Boym/glimt.no
Tarald Laugsand ser frem til å jobbe med kvinnesatsingen. Foto: Regine Boym/glimt.no

- Tarald vil lede arbeidet med å etablerer en sportslig og økonomisk plattform for en jente- og damesatsing i Bodø/Glimt og vi gleder oss stort til å ta fatt på arbeidet med å bidra til like muligheter for begge kjønn innenfor fotballfamilien, fortsetter Thomassen.

Modellen skal skapes

Å kunne utvikle satsingen var det som trigget Laugsand med jobben. 

- Det er en sterk satsing, og vi må gjøre den jobben som trengs for at dette skal bli så bra som mulig. Nå er jeg med fra begynnelsen og kan utvikle satsningen fra start. Samtidig som jeg vil videreutvikle den kulturen som allerede er i klubben. Jeg ønsker å få til et like bra utviklings- og prestasjonsmiljø på kvinnesiden som på herresiden, sier Laugsand. 

Allerede nå starter arbeidet. Modellen for hvordan jente- og damefotballen skal formes er noe av det første på agendaen. 

- Det er et blankt ark. Hva er den ultimate modellen i Bodø, Nord-Norge og Nordland for å få til dette? Det er mange veier å gå, og mange muligheter. Vi må finne ut hva klubben mener er best og hvilken vei vi vil anbefale å gå. Vi må få til den beste utviklingstrappen for spillere her i nord, fortsetter han. 

Vil jobbe sammen

Laugsand vil og starte med å forankre satsingen innad i egen klubb og blant samarbeidspartnere.

- For meg er det viktig å få frem at jeg ikke kan gjøre dette alene. Jeg vil høre med og ha med meg aktørene rundt; IK Grand, de andre kvinnelagene i Nordland, fotballkretsene, NTG og flere med. I tillegg må vi ha samarbeidspartnere med på dette. Vi må alle dra i samme retning for å få en skikkelig effekt. Det kan ikke bare være oss i Glimt som ønsker dette. Dette må vi få til sammen. 

Thomassen stemmer i. 

- Dette er et første og tydelig signal om klubbens fremtidige satsing på, og ambisjon om, å skape et godt og gjennomgående tilbud til jenter og damer. Vi ønsker å være med å gi jente- og damefotballen i Bodø og Nordland et kvalitativt godt tilbud, basert på den erfaring og kunnskap som klubben har fått etter mange år i norsk toppfotball. I dette arbeidet vil også samarbeid med IK Grand være sentralt, legger han til. 

- Jeg vet mange sitter med spørsmål om hvordan dette skal bli, og forhåpentligvis har jeg svaret på flere av disse om ikke så alt for lenge, sier Laugsand. 

Første avspark på Aspmyra

- Det er andre systemer på herresiden enn det det er på kvinnesiden. Da må jeg kanskje være med å skape system og utfordre de satte systemene. Vi i Glimt skal gjøre det på "vårres måte". Vi kommer til å utfordre og gjøre ting slik vi mener er riktig for å løfte kvinnefotballen, sier den sportslige administrativ lederen.

Det kan ta litt tid før damene spiller sin første kamp på Aspmyra, men den dagen gleder Laugsand seg til. 

- Den dagen blir magisk. Når avsparket tas og kvinnene spiller i gule Glimt-drakter blir en dag for historiebøkene. Jeg gleder meg!, avslutter han.

Annonse fra Eliteserien: