Før kampen: Kongsvinger

Endelig starter OBOS-ligaen. Nå skal poengene deles ut. Tirsdag 4. april er det Kongsvinger som står på motsatt banehalvdel.

Når Bodø/Glimt spiller sin første kamp på nivå to siden 2013 er det Kongsvinger som møter opp for å gjøre livet surt for de helgule. Sist Bodø/Glimt spilte en kamp på dette nivået på hjemmebane var det også Kongsvinger som var på besøk. Det endte i tangering av klubbrekord.

Hjemmelaget ga seg ikke før det sto 8-0 på måltavla, og tangerte klubbens seiersrekord fra seriespill (se video). Badou ble kampens store spiller med tre scoringer, mens Ibba scoret to av dem. Vegard Braaten, Goodwin Antwi og Thomas Jacobsen scoret de tre andre målene. Kampen blir nok også husket som Christian Bergs siste kamp på Aspmyra i gul trøye.  

Artikkelen fortsetter under videoen!


Det var da, nå er det 2017 som gjelder! 

Bodø/Glimt er nye i ligaen etter nedrykket fra Eliteserien i fjor, mens Kongsvinger går i gang med sitt andre år på rad på nivå to. Laget fra Hedmark hadde en god sesong i fjor og måtte til slutt gi tapt for Jerv i kvalifiseringen om eliteseriespill i 2017. Likevel var laget på alles lepper da de slo ut Strømsgodset i cupens semifinale etter en overbevisende forestilling, KILs cupeventyr tok slutt i finalen da de tapte 4-0 for Bodø/Glimts overmenn i semifinalen fra Trondheim, Rosenborg. 

Annonse:

Kongsvinger har hatt en brukbar oppkjøring, om vi ser på resultater. Sist lørdag slo de eliteserielaget Vålerenga 2-1 hjemme på Gjemselund, men det er også den eneste seieren (ifølge kil.no). "Gutta fra skauen" har tapt for både Stabæk (0-1), Saprsborg 08 (0-2) og Strømmen (0-1) og spilt uavgort mot Jerv (1-1) og Mjøndalen (2-2).

Bodø/Glimt på sin side har hatt en relativt god sesongoppkjøring, resultatmessig. Etter å ha kjørt over AN-laget (8-0) og Junkeren (3-0) slo bodølaget Molde 2-0 på bortebane. To dårlige kamper på La Manga endte med 0-3 og 0-1 mot henholdsvis CSKA Moskva og Sandnes Ulf. Hjemme på norsk jord fortsatte suksessen for de helgule. Levanger og Tromsdalen ble slått 2-0 og 1-0 hjemme på Aspmyra, før Glimt rotet bort seieren med et skuffende 3-3-resultat i Tromsø. 

Nå gjør begge lag seg klare for sesongstarten i OBOS-ligaen tirsdag 4. april. Avspark er klokken 19:00.

Velkommen på kamp!

Vil du vinne VIP-losje? Tipp resultatet i kampen og vær med i trekningen av VIP-losjen til Bodø Energi Kraftsalg i sesongens siste hjemmekamp!

Annonse fra Eliteserien: