Tom Dent, Mads Fagerli Halsøy, Adan Hussein, Elias Hoff Melkersen, Jan Erik Bjerk og Aasmund Bjørkan.

Forlenger proffkontraktene

Mads Fagerli Halsøy, Adan Hussein og Elias Hoff Melkersen forlenger kontraktene.

Annonse:

I fjor signerte de tre spillerne treårskontrakter. Nå har kontraktene blitt forhandlet og guttene har signert nye kontrakter som strekker seg ut 2023. Det er spillerne fornøyd med. 

- Glimt er en fin klubb for unge spillere. Det er et bra utviklingsmiljø, hvor de tar vare på oss unge spillere og gir oss mange muligheter, forteller Elias Hoff Melkersen. 

- Er du frisk og i god form, så får du prøve deg, legger Mads Fagerli Halsøy til. 

- Nå er vi flere brospillere med A-laget, og det betyr at det er mer konkurranse. Det er bare artig. Da gjelder det å brette opp ermene og prøve å være best hele tiden, sier Hoff Melkersen. 

Muligheter med A-laget

Adan Hussein er én av spillerne som har fått kjenne på det å få sjanser. Han var blant annet med fra start da Bodø/Glimt møtte Rosenborg til treningskamp tidligere i år. 

- Det har vært veldig gøy. Det gjelder å ta de sjansene man får. Før preseason startet hadde jeg ikke tenkt tanken å kunne få være i startelleveren til en A-lagsskamp, så det var ekstra gøy, sier Hussein. 

Spillerne forteller at det har vært utfordrende å ikke kunne trene normalt i disse ukene, men at de nå er tilbake og trener med A-laget. 

- Vi følger de samme karantenebestemmelsene, så vi får for eksempel ikke være på skolen eller møte andre folk. Nå er det hjemmeskole og trening som gjelder, forteller Hussein. 

Mads Fagerli Halsøy, Adan Hussein og Elias Hoff Melkersen er glade for å ha forlenget kontraktene med klubben.
Mads Fagerli Halsøy, Adan Hussein og Elias Hoff Melkersen er glade for å ha forlenget kontraktene med klubben.

Leder for Glimt-akademiet, Gregg Broughton, er glad for at guttene forlenger kontraktene sine. 

- De fortjener denne muligheten, og vi ser frem til å fortsette å jobbe sammen med de de neste tre årene. Det har vært bra å se hvordan guttene har reagert på situasjonen de siste ukene, og de har virkelig tatt sin plass i gruppa, sier Broughton. 

Spillerutvikler for B-laget, Jan Erik Bjerk, er enig. 

- Det er ekstremt artig å se at vi har så mange gode spillere i klubben nå. Dette er bare tre unge spillere av flere som spiller med A-laget. I tillegg er de alle tre landslagsspillere. Det som skjer i klubben nå er veldig positivt, og det legges merke til. En slik bredde, med et så høyt nivå har jeg aldri opplevd i Glimt før, legger Bjerk til.

Mer trøkk

Sportslig leder i Bodø/Glimt, Aasmund Bjørkan forteller at de har veldig tro på guttene. 

- Vi har hatt en veldig fin historikk i klubben de siste årene, hvor vi har tatt opp egne gutter  som både har klart å etablere seg og markere seg på høyt nivå i norsk fotball. Mads, Adan og Elias er gutter som vi håper fortsetter den fine utviklingen de har hatt, og vi gleder oss til å se fortsettelsen. Det er utrolig artig at guttene som kommer opp ønsker å være med å ta de stegene som gjør det mulig for de å gå den løypa andre unge gutter har gjort før de, sier han. 

Spillerne selv forteller om et høyt trøkk på trening med A-laget, men at det har gått gradvis oppover. 

- Det er et høyt tempo, og jeg synes vi har klart å tilpasse oss. Vi har fått merke mer og mer trøkk, forteller Hoff Melkersen. 

Nå ser guttene frem til enda en sesong som brospillere og gleder seg til å jobbe mot å få offisielle kamper med A-laget. 

Annonse fra Eliteserien: