Fortjent tap i Molde: – Symptomatisk

Annonse:

Bodø/Glimt reiste både revansjelystne og spillesugne til Romsdal søndag kveld. På Aker stadion skulle laget reise seg etter en skuffende mai måned og revansjere det forsmedelige tapet mot Molde i cupfinalen. 

Men nok en gang må Glimt se seg slått av Molde. For hjemmelaget fikk en pangstart på kampen og tok ledelsen allerede før fire minutter var spilt. Glimts slurvete forsvarspill fra de seneste kampene viser seg å fortsette også denne kvelden. 

Stillingen sto seg til pause, og et friskt Glimt-lag kom ut av garderoben i andre omgang, men nok en kalddusj ventet Glimt. Etter at Molde doblet ledelsen kontret den regjerende seriemesteren inn reduseringen. Det hjalp dessverre ikke, for like etter var Marius Høibråten uheldig og satte ballen i eget mål. Dermed kunne Molde nok en gang feire tre poeng i Eliteserien. 

Skuffet trenerteam

Mens Glimt-trener Kjetil Knutsen sto opptatt med media tok vi en prat med Morten Kalvenes, også han trener, for å høre hva han tenkte like etter at tapet var et faktum. 

– Det er litt symptomatisk for perioden vi har vært inne i nå. Vi har egentlig hatt en vinter/vår med store opplevelser og kjent på bra utvikling. Nå har jeg følelsen av at 14. april med Roma borte ble et vendepunkt for oss. Etter den kampen er vi blitt ustabile, og det er helt riktig slik Kjetil har påpekt, at vi er langt unna der vi forventer og ønsker å være, sier han. 

I tillegg til at resultatene i det siste har uteblitt har også laget slitt stort med ting som presisjon og sjanseskaping. Kalvenes er ikke ute etter å finne unnskyldninger, men peker på et par ting som kan være årsaken til formduppen. 

– To ting preger oss nå. Én ting er å finne ut av hvor vi har sovet i timen. Vi er også blitt eksponert av et annet motspill, hvor vi møter mer eller mindre lag som spiller 5-3-2. Vi har løst det bra tidligere, men slitt med det i år. Vi må finne ut av det, sier han. 

– Vi har gode spillere

Etter kampen var det én av spillerne som hintet frempå at det kunne være noe med selvtillitten til laget. Det er det samme laget som har smadret både Celtic, AZ Alkmaar og Roma tidligere i år, så selvtilliten skulle man ikke tro det var noe i veien med. 

– Vi disponerer gode spillere, men for øyeblikket fungerer vi ikke kollektivt. Spillerne enkeltvis blir seende ut som dårligere spillere enn de egentlig er. Det er heller ikke unaturlig av selvtilliten svekkes av det mentale når man går gjennom den tiden vi har vært gjennom nå. 

Og kampen i kveld har flere paralleller til den siste måneden skal vi tro Kalvenes.

– Hvis vi skal se perioden i ett, har vi i år slitt med å trenge gjennom en bakre femmer, det som også har vært litt problematisk for oss er at en del av motspillet handler om å ta ut rytmen i vårt lag frem til siste tredjedel. Det andre er evnen til å bryte ned og trenge gjennom den femmeren.

Se hele intervjuet med Morten Kalvenes her (artikkelen fortsetter nedenfor):

Ferie og treningsleir i sikte

Nå tar norsk fotball en aldri så liten sommerpause. Landslaget skal i ilden, og da benytter Glimt-spillerne muligheten til å ta noen dager med velfortjent ferie. For nå har det gått i ett siden første kamp i midten av februar. 

– Nå blir det et lite avbrekk. Jeg tror det er viktig at de får litt tid vekk fra hverandre, og oss i trenerteamet ikke minst. Men det blir utrolig viktig at de nå følger treningsopplegget de får med seg på ferie. 

Mens spillerne er på ferie starter også jobben med å bytte kunstgress på Aspmyra. Mens arbeidet pågår reiser Glimt på treningsleir til Danmark for å forberede seg på en uhyre viktig sommer. 

Annonse fra Eliteserien: