Martin Bjørnbak under hjemmekampen mot Haugesund.

Fra arkivet: En ellevill kamp i en ellevill sommer

Vi skrur tiden tilbake til sommeren 2015. Bodø/Glimt var i storform og Haugesund ble offer for kjappe kontringer.

Annonse:

For ordens skyld, bildet øverst i saken er fra 2018 og har ingenting med kampen i 2015 å gjøre, bortsett fra spilleren i gult. Martin Bjørnbak. Mer om han senere. 

Bodø/Glimt hadde akkurat gått på sitt første tap etter seks seire på rad i Eliteserien sommeren 2015. Etter en blytung vårsesong hadde de helgule fra nord endelig fått dreisen på spillet sitt og var seriens store formlag. 

Dessverre ble Viking i Stavanger noen knepp for store i en spennende kamp runden før, og mange supportere var nok bekymret fot at Glimt skulle havne tilbake i vår-sporet etter tapet i Rogaland. 

Ny kamp i Rogaland, denne gangen Haugesund (se høydepunktene fra kampen lenger ned i saken).

Sjansebonanza i første omgang

Det startet på verst tenkelig vis for Glimt, for etter bare 16 minutter sendte hjemmelaget ballen i mål bak en fortvila Pavel Londak. Men hjemmelagets lykke snudde fort. 

Under ett minutt senere dukket nigerinaske Dominic Chatto opp på corner. Kanskje husker du den småakrobatiske scoringen hans? Chatto scoret nemlig på noe som kan minne om et brassespark og ballen gikk i en nydelig bue over en utspilt FKH-keeper. Lagene var like langt, men ikke lenge. 

I kampens 30. spilleminutt spilte Henrik Furebotn en ball rett på foten til glimtspiss Alexander Sørloth som med én touch spilte seg helt fri og kom alene med keeper. Der var seriens formspiss nådeløs og snudde kampen til Glimts fordel. 

Til tross for flere store, vanvittige målsjanser for Haugesund i den første omgang og i starten av andre omgang tok det lang tid før de skulle få utlikningen sin. 

To kjappe og takk og farvel

Etter at Haugesund fikk utlikningen sin skulle det virkelig ta av for Bodø/Glimt. Seriens formlag skal ikke tape to på rad. 

Nå kommer Martin Bjørnbak inn i bildet. Mannen fra Bjerka hadde fortid i Bodø/Glimt og spilte på denne tiden i Haugesund (returnerte til Glimt foran 2016-sesongen). Trond Olsen avanserte på sin venstreside og slo hardt inn foran mål, mot en målsugen Fitim Azemi.

Mellom Olsen og Azemi lå forsvarer Bjørnbak og på ulykksalig vis, i sitt forsøk på å stoppe ballen sendte han den heller i eget nett og plutselig var Glimt tilbake i ledelsen. 

Bjørnbak var nære å rydde opp like etterpå med et knallhardt frispark i tverliggeren. 

Trond Olsen var derimot ikke ferdig for kvelden. Lynvingen fra Lyngen løp fra alt og alle i kjent Olsen-stil langs venstrekanten og alene med FKHs keeper økte han Glimts ledelse drøye fem minutter før slutt. 

Dermed var Bodø/Glimt stadig formlaget, og den gode sommeren fortsatte også inn i høsten. Glimt endte på 9. plass etter å ha ligget nederst nesten hele vårsesongen. 


Annonse fra Eliteserien: