Fredrik forlenger med fem: – Et fint sted å være

Fredrik Sjøvold er ikke i tvil om hvor han vil være de neste årene

Annonse:

Fredrik Sjøvold signerte sin første kontrakt med Bodø/Glimt 7. januar i fjor. Ganske nøyaktig ett år senere er det på tide å forlenge kontrakten med fem nye år, ut 2027-sesongen. 

– Det året har vært fylt med utrolig mange kule opplevelser som har gitt meg mersmak. Nå venter jeg på enda mer spilletid, og håper på å ta de stegene i år, sier han om sitt første år i gult. 

Det unge stortalentet fra Trøndelag fikk fire innhopp for Glimt i sesongen 2022, og håper å få enda mer tillit i tiden som kommer. Det er i alle fall ingen tvil om at både klubb og spiller har troa på samarbeidet fremover. 

– Trygghet

For selv om han har måtte vente tålmodig på sin sjanse føler han det er svært trygt å være i Glimt. 

– Alle i Glimt har selvfølgelig lyst til å spille. Det har jeg også, for det er det artigste jeg vet. Men jeg får god tid, og det gir en trygghet. Jeg får tid til å utvikle meg videre. 

DSC_0497.jpg
Fredrik Sjøvold fikk sin Eliteserie-debut mot Jerv i fjor sommer. Foto: Kent Even Grundstad

Da han signerte i januar i fjor var han klar på at han kom til Glimt for å ta steg som fotballspiller. Ett år senere oppsummerer han; 

– Jeg har fått med meg en del nye erfaringer. Jeg har lært mye av mitt første år i toppfotballen. Så absolutt føler jeg at jeg har blitt bedre. 

– Sinnsyk rus

Sjøvold fikk sitt første innhopp for Glimt mot Jerv i fjor sommer. Deretter har han fått minutter mot både Odd, Kristiansund og Strømsgodset. 

– Det er en opplevelse som minner meg om hvorfor jeg spiller fotball. Det var en sinnsyk rus og man går egentlig bare rundt og koser seg. Det er ikke så mye mer å si. 

Sjøvold har tålmodig ventet på muligheten, og nå går han inn i sesongoppkjøringen vel vitende om at han blir i Glimt, som han selv beskriver som et ...

– ... fint sted å være. Jeg føler at jeg kommer bedre og bedre inn i klubben. Jeg liker måten vi jobber på, og det er et sted jeg har muligheten til å bli bedre og bli satsa på. Derfor skriver jeg ny kontrakt. 

Se også: I desember oppsummerte vi fjorårssesongen gjennom denne dokumentarserien:


Du finner resten av episodene her

Annonse fra Eliteserien: