Gleder seg til kamp: – Vi må møte opp

Alfons Sampsted vil ha 100 prosent fokus når Glimt møter HamKam.

Annonse:

Fredag ettermiddag gjennomførte Glimt en treningsøkt på Briskeby stadion, der Glimt lørdag møter HamKam til den første seriekampen mellom lagene på ni år. De helgule kom til Hamar rett fra Tórshavn torsdag kveld og har fått brukt mye tid på både kampen som var der og kampen som kommer. 

Alfons Sampsted var en av de som spilte kampen mot Klaksvík i midtuka der Glimt med aller knappest margin tok seg videre fra den første kvalifiseringsrunden i Champions League. Glimt tapte 1-3, men vant 4-3 sammenlagt. 

– Det var en dårlig prestasjon. Men om vi skal ta med oss noe så er det at om ikke vi er på vårt beste og møter opp 100 prosent blir hver eneste kamp vanskelig. Vi ble straffet hardt og var kanskje heldige som ikke ble straffet enda hardere. Vi må møte opp til alle kampene, konkluderer islendingen foran oppgjøret mot HamKam. 

Venter en vanskelig kamp

HamKam har fått en god start på sesongen 2022. Det ventes ofte at nyopprykkede lag skal få et tøft møte med Eliteserien, selv om mange av lagene som kommer fra nivå to nesten hvert eneste år har en god førstesesong i Eliteserien. HamKam er ikke noe unntak og har bare tapt to kamper så langt i år. 

– Jeg tenker det blir en vanskelig kamp. Om du ser på resultatene deres i år ser du at de sjeldent taper. Vi forventer en kamp med masse trøkk og intensitet fra HamKam. 

Med andre ord kan det høres ut som oppgjøret mot HamKam blir noe likt det Glimt opplevde på Færøyene i midtuka.

– Resultatene viser at de er sterke. Vi må få vår prestasjon på vårt aller høyeste. Alle som er med i morgen, både på banen og på benken må være 100 prosent  fokusert. Jeg er i alle fall klar. 

Siden Sampsted bare var 10 år gammel sist Glimt og HamKam møttes i Eliteserien har han ikke videre kunnskap om HamKam, men gleder seg til å igjen vise seg frem fra sitt aller beste.

– Det er et lag som er velorganisert, med trøkk og intensitet og masse innlegg i boks. Det blir en viktig kamp der vi skal vise oss frem fra vårt beste. 

Se hele intervjuet med Sampsted her: 

Annonse fra Eliteserien: