Glimt 2 i hardt vær

Glimt 2 jobber for å beholde plassen i 3. divisjon. Siste hjemmekamp spilles på Aspmyra Stadion søndag 22. oktober klokken 13:00.

Annonse:

Glimt 2 spilte søndag uavgjort mot Tiller. Likevel ligger de under streken etter 24 spilte kamper i 3. divisjon. På de elleve siste kampene har de kun tatt fem poeng. Med bare to kamper igjen for sesongen kjempes det nå mot et eventuelt nedrykk. Leder for Akademiet, Stian Theting peker peker på noen gode prestasjoner fra de helgule. 

– Det var en godkjent prestasjon mot Tiller, spesielt defensivt. I forsvarsspillet hadde vi gode avstander, og vi slapp til veldig lite målsjanser totalt sett. Vi skapte ikke all verden selv heller, men hadde noen sjanser og kontringer vi burde utnyttet bedre. Uavgjort var kanskje greit, men jeg synes vi var nærmest seieren, sier leder for Glimt-Akademiet, Stian Theting. 

Varierende resultater

Sesongen startet godt for Glimt 2, men utover høsten har de havnet i hardt vær. Flere av de store talentene som har spilt for Glimt 2 frem til rett etter sommeren har forsvunnet. På grunn av samme sykluser på A-laget og akademilagene, med flere søndagskamper, reduseres også antall aktuelle A-spillere. Det har påvirket Glimt 2, som i stor grad har måtte klare seg uten spillere fra A-laget. 

Blant annet har Mats Pedersen blitt lånt ut til Mjøndalen, Lucas Kubr har gått til Moss og Jeppe Kjær er lånt ut til Sandefjord. Alexander van der Spa og Sondre Solhaug har gått til Junkeren på utlån. 

Theting er tydelig på at det har vært en lang og krevende prosess med så mange frafall.

– Det er klart at når vi mister så mange av de fremste spillerne påvirker det både prestasjonene og resultatene. Samtidig er utlån og overganger en naturlig og viktig del av vår måte å utvikle spillere på. Det er vår jobb å tilrettelegge for best mulig utvikling for alle spillere i vårt akademi i den tiden de er hos oss. Derfor er det også viktig at vi har en god utviklingsgruppe på Glimt 2 (G19/3.div). Oppsummert er det derfor flere hensyn å ta i slike saker med utlån og overganger. Hva er best for den enkelte spiller, hva er best for laget og våre utviklingsgrupper. Det er alltid flere faktorer som vi diskuterer internt og som vi prøver å finne de beste løsning på, sier Theting. 

–  Nå som Akademiet har mistet flere spillere flyttes G17-spillere opp for at man skal kunne stille lag i begge serier. Dette har igjen svekket G17-laget. Det jobber kontinuerlig med å bygge en rå kvalitet i treningsprosessen, og samtidig utvikle godt miljø og samhold. Når det blir for mye logistikk, påvirker det også trenerteamenes mulighet til å jobbe med laget og gruppen, fortsetter Theting.

Videre er han tydelig på at han ønsker at Glimt 2 skal bli i 3. divisjon. Både for å gi spilletid til de unge A-lagsspillerne som spiller lite eller ingenting, på høyest mulig nivå, men også for ungguttene som er på vei opp.

– Vi jobber for en best mulig helhetlig utvikling fra liten til stor. Jeg mener at hvis det blir større avstand til A-laget, så er det lite gunstig. Vi ønsker å beholde plassen og bygge helheten i klubben, sier Theting om saken.

– I klubbens nye strategi, vedtatt av styret i mai 2022, er A-laget kjerneproduktet vårt, og jeg er 100 prosent enig i at det skal være slik. Det synes jeg er greit å få fram. Men jeg mener og er samtidig tydelig på at en sportslig helhet med god dynamikk mellom lagene er det beste for klubben totalt sett. Samtidig er det viktig å understreke at dette ikke på noen måte skal forringe eller påvirke den fantastiske jobben som gjøres rundt A-laget. Det er og skal være kjerneproduktet, sier han videre.

Årets siste hjemmekamp

Årets siste hjemmekamp for Glimt 2 er på hjemmebane mot Steinkjer kommende søndag 22. oktober klokken 13:00. A-laget spiller kamp mot Sandefjord dagen før, så B-lagskampen spilles på en ledig Aspmyra Stadion. Akademiet håper at alle som kan, vil ta turen til Aspmyra for det som kan bli årets viktigste kamp for å beholde plassen i 3. divisjon. 

– Jeg håper mange tar turen til Aspmyra for å heie fram vårt unge mannskap. Publikum og supportere er utvilsomt den 12.mann, og er viktig for oss. Det gir også en helt annen ramme og kampopplevelse for alle, avslutter akademisjefen. 

Husk at det er gratis inngang på alle Glimt-Akademiets kamper! 

Annonse fra Eliteserien: