Glimt henter stortalent fra Trondheim: – Går ikke an å takke nei

Fredrik Sjøvold gjør bodøværing av seg

Annonse:

Fredrik Sjøvold (18) har vær på alle klubbenes ønskeliste etter å ha levert en god sesong for Tiller i 3. divisjon i 2021. Blant annet imponerte unggutten stort i cupkampen mot Kristiansund i sommer. 

I november var Sjøvold på prøvespill i Bodø/Glimt og imponerte nok til å i dag kunne kalle seg Bodø/Glimt-spiller. Men det har vært mange storklubber etter trønderen. 

– Det føles veldig godt. Jeg er utrolig glad for å komme til en så fin klubb som Glimt. Dette kommer til å bli kjempebra, sier han i sitt første intervju som Glimt-spiller. 

– Et stort steg

Han har tidligere vært en del av Rosenborgs akademi, men han valgte til slutt å heller fortsette utviklingen sin på seniornivå og dro til Tiller i tredjedivisjon. 

– På det tidspunktet var jeg klar på at jeg ønsket å spille seniorfotball. Det handlet en del om fysikk og miljøet rundt fotballen. Det har betydd mye for utviklinga mi. Så god erfaring, så tidlig har gjort meg til en mer voksen og mer solid spiller. 

Etter en god sesong i tredjedivisjon får han nå muligheten for den regjerende seriemesteren. Nå har han signert en avtale ut 2025. 

– Det er utvilsomt et stort steg, men jeg er klar for å legge ned jobben som kreves. Det blir en tøff jobb, men også veldig artig. 

– Ekstremt høyt nivå

Som nevnt var unggutten på besøk i Bodø i fjor høst og var sammen med laget en ukes tid. Åpenbart en god match, siden han i dag står på Aspmyra ikledd Glimt-drakten. 

– Det var en fin uke og et ekstremt høyt nivå på trening,. Jeg fikk en god følelse for Glimt i løpet av uka. Jeg kunne ikke takke nei når jeg fikk tilbudet.

– Hva er ambisjonene dine i 2022 og årene som kommer?

– Jeg er her for å bli en bedre spiller. Om jeg får muligheten til å bidra for laget vil jeg naturligvis gjøre det også, avslutter han. 

Vi ønsker Fredrik Sjøvold hjertelig velkommen til Bodø/Glimt. 

Annonse fra Eliteserien: