Marius Lode i kampen mot Viking på Aspmyra 2019.

Glimt jobber videre

Felles innsats og dugnadsånd gjør det mulig for FK Bodø/Glimt å jobbe videre uten permitteringer.

Annonse:

Gjennom påsken har det blitt diskutert hvordan FK Bodø/Glimt skal arbeide i tiden fremover. Koronasituasjonen er svært utfordrende, og klubben har stått mellom å gå i permitteringer eller å finne alternative løsninger. Nå er det klart at en felles dugnadsånd gjør det mulig for klubben å være i full drift på dagens nivå ut mai. Alle ansatte, Nordlandsglimt og næringslivsaktørene Benn Eidissen og Tord Kolstad har gått sammen for å rulle ballen videre.

"Dugnadspakken" består av følgende tiltak: 

  • Alle ansatte i klubben tar et kortsiktig lønnskutt på 20%. 
  • Nordlandsglimt AS gir et økt tilskudd på 500.000,- for å holde det viktige arbeidet i akademiet operativt. 
  • Benn Eidissen og Tord Ueland Kolstad gir et tilskudd på 300.000,-.

Bidrag utenfra 

Benn Eidissen og Tord Ueland Kolstad er begge meget fornøyde med løsningen man i fellesskap er kommet fram til.

- For oss er det helt rett å bidra til at klubben kan fortsette det gode og viktige arbeidet fram til 1. juni. Ikke minst er det viktig å sikre at arbeidet som gjøres i Glimt-akademiet og ellers med barne-og ungdomsfotballen i Bodø og regionen kan fortsette i disse krevende tider, sier Ueland Kolstad. 

Styreleder i FK Bodø/Glimt, Inge Henning Andersen, Benn Eidissen og Tord Ueland Kolstad. Foto: Freddy Thoresen
Styreleder i FK Bodø/Glimt, Inge Henning Andersen, Benn Eidissen og Tord Ueland Kolstad. Foto: Freddy Thoresen

Eidissen legger til at han ikke trengte lang betenkingstid for å være med dugnaden. 

- Klubben har valgt rett policy hele veien, og er samlet og sterk med gode bidrag fra alle ansatte. Når invitasjonen fra klubben kom om å være med å finne løsninger, var det lett å være med å bidra med vårt, fastslår Eidissen.

Også Nordlandsglimt AS bidrar på en betydelig måte. Ove Andreassen sier de er opptatt av å sikre det gode arbeidet som gjøres i klubben.

- Våre midler går først og fremst og fremst til å sikre aktiviteten i Glimt-akademiet, men måten klubben står samlet på er svært viktig, sier Andreassen.

Imponert

Styret i klubben har fulgt utviklingen tett, og styreleder Inge Henning Andersen forteller at rammebetingelsene har endret seg fort. 

- Det har vært viktig for oss å få bekreftet at det ikke har vært bortfall av arbeidsoppgaver i klubber. På et møte forrige tirsdag gjennomgikk  flere av klubbens ledere sine arbeidsoppgaver og det verdiskapende arbeidet som gjøres, og styret ble imponert, forteller Andersen på vegne av styret. 

Særs imponert ble de av Glimt-akademiet. 

- Glimt-akademiet er ikke bare viktig for oss og våre talenter, men de bidrar til at 40 talenter i Nordland får oppfølgning. Vi har en "storebror"-rolle, og den tar Glimt-akademiet på alvor. Det får vi nå fortsatt med, sier Andersen. 

Rustet til sesongstart

Klubben skulle allerede ha arrangert to hjemmekamper denne sesongen, og mye tyder på at de første kampene i Eliteserien blir spilt uten tilskuere på tribunene. Det betyr selvsagt tapte inntekter for Glimt. Samtidig har det vært full fokus på kostnadsbesparende tiltak disse ukene.

- Dugnadsinnsatsen som nå er satt i gang gjør det mulig for klubben å gå med full bemanning til 1. juni. Det gir oss tid til å finne andre inntektsmuligheter og fortsette den gode dialogen og kontakten med partnerne. I tillegg gir det oss gode muligheter til å være til å holde Glimt-hjertene varme gjennom god informasjon og dialog i sosiale medier, fortsetter Andersen. 

Andersen og resten av styret vil gi ros til daglig leder Frode Thomassen og salgsansvarlig Runar Berg for å ha tenkt nye tanker. 

- Det var deres idé å snakke med næringslivsaktørene Benn Eidissen og Tord Ueland Kolstad, og deretter ballet det på seg. Nå er alle med på dugnaden og det er et sterk signal til de rundt oss, sier Andersen. 

Styreleder i FK Bodø/Glimt, Inge Henning Andersen og Ove Andreassen fra Nordlandsglimt.
Styreleder i FK Bodø/Glimt, Inge Henning Andersen og Ove Andreassen fra Nordlandsglimt.

- Styret er veldig fornøyd med løsningen, og klubben skal bruke dette til sin fordel. Det handler om å snu seg rundt å se etter nye muligheter, avslutter han. 

Tar ansvar i fellesskap

- Det er et utrolig sterkt signal fra spillere og ansatte at vi nå i fellesskap tar et ansvar for den situasjonen som samfunnet og klubben er i, og tar et lønnskutt på 20% i mai, forteller daglig leder Frode Thommassen. 

- På samme måte gir det energi til videre innsats når aktører i næringslivet understøtter klubbens strategiske valg og bidrar økonomisk slik at klubben kan holde driften i gang på nåværende nivå, forsetter han. 

Thomassen forteller om en utfordrende tid og at klubben har hatt en sterkt fokus på å ta ned kostnader der det har vært mulig. Det har ikke vært bortfall av oppgaver, selv om alle ansatte har vært nødt til å arbeide på nye og innovative måter. 

- I en relativt liten klubb som Bodø/Glimt, med få ansatte, er det svært viktig å kunne opprettholde viktige og sentrale funksjoner. Dette handler naturlig om å prøve å komme best mulig ut av de vanskeligheter som vi nå står overfor i klubben og samfunnet, sier Thomassen. 

Skal nå forberede seg

For klubben handler det om å tilrettelegge for god og fornuftig aktivitet for spillere på alle nivåer i klubben, opprettholde og ha en god dialog med eksisterende og potensielle partnere. Vi må kunne forberede oss til kommende arrangementer i en nasjonal og europeisk sammenheng og fortsette å ha kontakt med supportere, publikum og samfunn i sosiale medier. 

- Vi må også støtte og hjelpe andre klubber og spillere i byen og regionen. Vi må være en aktiv røst på vegne av fotballen og idretten lokalt, regionalt og nasjonalt, uttrykker Thomassen. 

Klubben ser frem til å fortsette det videre arbeidet. 

Annonse fra Eliteserien: