Glimt seiret hjemme: – Stigende kurve

Brice Wembangomo og Bodø/Glimt kunne smile bredest etter seieren på Aspmyra

Annonse:

For første gang siden tredje serierunde gikk Glimt seirende av kunstgresset i Bodø. Aalesund ga hjemmelaget en tøff kamp, men måtte til slutt gi etter for presset Glimt-spillerne vartet opp med. 

En snaut kvarter før fulltid slo Ola Solbakken Amahl Pellegrino gjennom alene med keeper. AaFKs sisteskanse hadde levert en mesterlig kamp så langt, men var for seint ute på Pellegrinos arrogante chip. 

Like før klokka bikker 90 minutter var Glimt frempå igjen. Brice Wembangomo skle gjennom Aalesunds forsvar og alene med keeper bare trillet han den over linja. Dermed vant Glimt fullt fortjent 2-0 hjemme i Bodø. 

Kampen var ikke uten kontroverser. Ola Solbakken havnet i klammeri med en AaFK-spiller etter en takling på Sampsted. Dommeren belønnet begge de to kamphanene med hver sitt gule kort. 

Sin første for Glimt

Brice Wembangomo punkterte kampen med sin første Glimt-scoring i kveld. Østlendingen hadde også en mot Roma, men ballen gikk via rumpa til Ulrik Saltnes som fikk kreditert målet. 

– Det går på instinkt. Når jeg først kommer forbi den andre så får jeg egentlig en ganske lett vei mot mål. Det er gøy å score, jeg er jo ikke akkurat den mest målfarlige på laget. Det er kult at det første målet mitt kommer på hjemmebane, sier han etter kampslutt. 

Se høydepunktene fra seieren mot AaFK her:


Seieren mot AaFK var Glimts tredje på rad, og laget virker mer energifulle og farligere enn tidligere i sesongen. 

– Vi har vært på en ganske stigende kurve. Vi spilte en god kamp sist, presterer godt i dag og har bygget videre på det vi tok tak i på treningsleiren i Danmark. Det er deilig å se at ting er på vei til å gå rett vei igjen, kunne Wembangomo oppsummere etter kampslutt. 

Brant én, satte én

Amahl Pellegrino strålte også i pressesonen etter kampen mot tangotrøyene. Han fikk æren av å på delikat vis sende Aspmyra til himmels etter 76 minutter. 

– Det smakte godt. Det er gledelig at vi har tre kamper på rad hvor vi holder nullen. I store deler av sesongen, og spesielt på Aspmyra synes jeg vi har sluppet inn noen billige mål, så det er litt mer soliditet nå, forklarer han. 

Selv om Glimt nå har tre "smultringer" på rad vil ikke Pellegrino høre snakk om noen hvilepute. 

– Vi kan ikke hvile på det, vi må fortsette å pleie kroppen og få folk på beina igjen. Nå har vi folk tilgjengelig og folk er mer friske enn de har vært, så det er kanskje det vi får betalt for nå. Det er en helt ny energi og gleden er tilbake.

Sten Grytebust i AaFK-buret var i det umulige hjørnet i store deler av kampen i kveld, men til slutt måtte han gi etter for Glimts målfarlige venstreving.

– Jeg har en sjanse i førsteomgang som jeg burde satt inn. Han har en fantastisk redning mot Ulrik, og han er en veldig god keeper. Aalesund har gjort et godt kjøp der. Men jeg burde hatt mer kraft i skuddet, for jeg har høy puls når jeg ser at han er etter den. Heldigvis slår han den inn og ikke ut. 

Se intervjuer med Pellegrino, Wembangomo, Knutsen og Solbakken nedenfor: 

 

Annonse fra Eliteserien: