Glimt-spiller Albert Grønbæk poserer i Glimt nye hvite tredjedrakt. Drakten har straumvirvler fra Saltstraumen trykket på drakten. Alle logoer er grønne.

Glimt spiller i ny, kraftfull tredjedrakt mot LSK

Si hallo til Glimts "freske" tredjedrakt

Annonse:

«En mil eller så ifra Bodøens gård, der løper en strøm så forferdelig hård at neppe man finner dens like»
Nordlands Trompet, Petter Dass, 1600-tallet

I midten av mars lanserte Bodø/Glimt årets hjemmedrakt. Den helgule drakten med gaupa på ble en umiddelbar favoritt blant Glimt-supportere over hele landet. Hjemmedrakten ble attpåtil kåret til Eliteseriens fineste drakt av moteansvarlig i KK, Ida Elise Eide Einarsdottir.

Bildene fra denne artikkelen er ikke tilgjengelig for media. Vi har sendt egne bilder til media. Har du ikke mottatt, ta kontakt med [email protected]

Se landseringsvideoen av drakten her, eller lenger ned i artikkelen

Men den gule drakten kan vi ikke bruke i hver eneste kamp. Mot LSK på søndag spiller Glimt i sin splitter nye tredjedrakt. Den er som alltid helhvit, og i år tar den oss hjem til Bodø. Sammen med Puma har vi kommet opp med et råstilig design, som vi tror dere vil elske. 

Når straumen snur blir det nesten mystisk stille i Saltstraumen
Når straumen snur blir det nesten mystisk stille i Saltstraumen

Like utenfor Bodø finner vi verdens sterkeste malstraum. Det er enorme krefter i sving når havet trenger seg gjennom Saltstraumens sund i sin evige dans inn og ut av fjorden. På samme måte som Saltstraumen er også Bodø/Glimt et kraftsenter. Et kraftsenter for prestasjonsutvikling og bærekraft. 

Men Saltstraumen er ikke bare kraftfull og voldsom. To ganger i døgnet snur straumen og den som er så heldig å få oppleve det spesielle naturfenomenet kan få en umiskjennelig følelse av ro. Når havet ligger der, speilblankt i noen minutter under midnattsola før den igjen skyter fart får du en kontrast du kan oppleve få andre steder på planeten. Ro er også viktig i et toppidrettsmiljø. Den som ikke klarer å koble av, roe ned og la tankene flyte vil aldri makte å skyte fart når det gjelder å komme seg opp og frem igjen. 

Den hvite basen i drakten refererer til skumtoppene som dannes når straumen går på sitt sterkeste. Det synligste tegnet på kreftene som er i sving. I drakten ser du marmoreringen som er så velkjent fra virvelstraumene i Saltstraumen. Helt nytt for i år er at også alle logoer er i en helt ny farge. Fargen er inspirert av fargene på vannet i Saltstraumen.

– Den nye drakten er virkelig herlig! Den er ren og pen, og har et veldig flott design. Så er det ekstra kult at den er litt annerledes det vi har hatt tidligere. Denne skiller seg ut, og det tror jeg vi skal gjøre når vi spiller i den også, sier Albert Grønbæk og Kasper Høgh om den nye drakten. 

Kasper liggende.png
Årets tredjedrakt er utformet sammen med Puma og er inspirert av Saltstraumen.

Men det er ikke bare danskene som synes Saltstraumen er spektakulært. Også bodøværingen Fredrik André Bjørkan lar seg begeistre av designet på den nye drakten. 

– Den er stilig! Det er jo ekstra kult og spesielt at drakten representerer Saltstraumen som vi er veldig stolte av i Bodø. Man ser virkelig kreftene som er i straumen i drakten. Jeg liker den veldig godt, sier Bjørkan. 

Skaff deg drakten nå

Drakten er i salg allerede nå og kan kjøpes på shop.glimt.no eller fysisk i vår butikk på Aspmyra. PS! De første ti personene som kommer innom Glimt-shop på Aspmyra får 20 prosent rabatt på den hvite drakten. 

Draktene kan også kjøpes hos Unisport i Oslo. 

Priser: 

Voksen: 1099,–

Barn: 849,–

Et kraftfullt maktsenter

Saltstraumen er en av Nordlands viktigste turistmagneter, men straumen har også vært et viktig sted for makt og rikdom, skrev NRK Nordland tilbake i 2016. "Både sagaen og fortidsminnene forteller om mektige høvdinger som levde her." skriver de videre. (Vi anbefaler forøvrig saken fra NRK for alle som er interessert i litt skikkelig nerding.) 

Det er vanvittige krefter i sving når vannmassene trenger seg gjennom sundet under Saltstraumbrua.
Det er vanvittige krefter i sving når vannmassene trenger seg gjennom sundet under Saltstraumbrua.

Som nevnt, enorme mengder vann presses gjennom det trange sundet mellom Skjerstadfjorden og Saltfjorden hver eneste dag. Ved hver tidevannssyklus fylles fjorden innenfor opp av vann ved flo, og tømmes deretter ved fjære. 

I løpet av de seks timene syklusen pågår flytter vanvittige 370 millioner kubikkmeter vann seg gjennom det trange sundet. Når straumen står på sitt sterkeste er det snakk om 33 tusen (!) kubikkmeter vann som presses gjennom sundet i sekundet.

Saltstraumen er ikke bare et yndet turistmål for fotografer og andre naturentusiaster, også fiskerne har funnet sitt paradis her. Straumen er at naturlig matfat og bogner av fisk, fugl, sel og hval. Det er også grunnen til at mennesker har bosatt seg ved virvelstraumens bredder i mer enn ti tusen år. 

På 1800-tallet var Saltstraumen det tettest befolkede området i det som i dag omfattes av Bodø kommune. Bønder, handelsmenn og velstående folk levde her, og Saltstraumen var en økonomisk motor i regionen i 200 år. 

Bærekraft var avgjørende

Som kjent er Bodø/Glimt svært opptatt av bærekraft, også når det gjelder for valg av ny utstyrsleverandør. Puma har en klar strategi og kan vise til konkrete handlinger over tid. Også pumaen er et kattedyr, noe som gjør det spesielt gøy og passende at den første Puma-drakten Glimt har lansert har den nordlandske gaupa. 

Bodø/Glimts nye Puma-drakter i 2024-sesongen er laget i Pumas dryCELL-materiale. dryCELL er laget av 100 prosent resirkulert polyester, noe som gjør draktene våre til et mer miljøvennlig alternativ. 

Dette punktet har vært et veldig viktig element for Bodø/Glimt i valg av ny utstyrleverandør. Bodø/Glimt gjorde en bærekraftsanalyse av samtlige, aktuelle aktører før valget ble tatt, og Puma kom best ut, også der. 

Bodø/Glimts andredrakt i 2024 offentliggjøres på et senere tidspunkt! Hvilken farge det blir, og hvordan drakten ser ut må vi enda vente med å avsløre. 

Men det er bare å glede seg. 

Nærbilde av Glimts nye tredjedrakt med Saltstraumen trykt på og SNN og Glimts logo i grønt
Alle logoene på Glimts nye drakt er i passende farger

 

Annonse fra Eliteserien: