Glimt tok første stikk: – Neste uke er det en helt ny kamp

Morten Kalvenes og Glimt seiret i den første av to kampen mot færøysk motstand.

Annonse:

I Kjetil Knutsens fravær var det Morten Kalvenes som ledet de helgule til et nydelig utgangspunkt etter den første kampen i kvalifiseringen til Champions League. Etter at Glimt onsdag kveld slo Klaksvík 3-0 på Aspmyra må gjestene vinne med tre mål eller mer hjemme på Færøyene om en ukes tid dersom Champions League-drømmen skal leve videre. 

Dermed ser det meget lyst ut for avansement for Bodø/Glimt. Victor Boniface sørget, nærmest på egen hånd for seieren sitt første hat-trick i karrieren. Likevel vil ikke vikarsjefen høre snakk om at jobben er gjort.

– Vi kan si med sikkerhet at vår tilnærming til returoppgjøret ikke kommer til å ta utgangspunkt i kveldens resultat, sier Kalvenes etter kampen.  

– Ganske positiv

Han legger naturligvis ikke skjul på at onsdagens kamp var en bra opplevelse for de helgule. 

– Vi spiller en ganske positiv kamp, men neste uke er det en ny kamp med nye utfordringer og det skal skapes en ny prestasjon. 

Dermed starter også neste ukes kamp på 0-0. Men hvor lett er det å glemme det første resultatet før en slik kamp? 

– Vi må det. Vi ønsker jo å være og få til den beste utgavene av Glimt-laget, også der, og da kan vi ikke henge igjen i en kamp spilt seks dager i forveien.

Blanke ark

Det var en totalt ukjent motstander som sto på motsatt banehalvdel for Glimt onsdag. Færøyske Klaksvík har levert solide resultater i hjemlandet, men slitt i europeisk fotball. Sånn ble det også på Aspmyra. 

– Vi går inn i kampen med blanke ark. Vi har selvfølgelig gjort forarbeid og prøvd å kartlegge Klaksvík, og hva Klaksvík er og hvem spillerne er, men når det er såpass ukjent motstander får du ikke svarene på det før du har spilt mot de. De hadde gjort hjemmeleksen sin; spilte 5-3-2, sånn som veldig mange lag i den norske serien har gjort og tildels har lyktes godt med denne våren og sommeren, forklarer Kalvenes. 

Etter hvert maktet ikke lenger øyboerne å stå imot presset til nordlendingene. 

– Vi får kampen inn i et spor hvor vi river og sliter i de når vi har ballen. Ballen har vi mye. Vi er flinke til å vinne den raskt og effektivt tilbake når vi mister den. Ikke blir vi kontret på og ikke blir det særlig med sjanser i mot. Antall målsjanser vi skaper i løpet av 90 minutter er godt innenfor det vi kan kalle godkjent.

– Hvorfor lykkes ikke Klaksvík med sin 5-3-2-formasjon? 

– Det er vanskelig å gi et veldig godt svar på det, men det kan være at vi er litt mer i fremgang på hvordan vi skal løse det. Så har vi ikke helt svare på hvorda vi kan rangere Klaksvík mot andre norske lag, men det kan være en del av svaret.

Se hele intervjuet med Morten Kalvenes her: 

Annonse fra Eliteserien: