Hat-trick-helten: – Har ventet på et slikt øyeblikk

Glimt sikret det perfekte utgangspunkt foran returoppgjøret på Færøyene om en snau uke. Boniface fikset biffen.

Annonse:

Allerede etter ti minutter i kveldens kvalifiseringskamp til Champions League ble de drøyt 4000 oppmøtte på Aspmyra presentert for det som skulle bli den første av totalt tre scoringer av Glimts kraftspiss Victor Boniface. 

Den robuste nigerianeren plukket nedfallsfrukten fra en corner og scoret et "enkelt" mål. Tjue minutter senere var han igjen frempå og økte ledelsen til Glimt. I den andre omgangen scoret han sitt tredje, denne gangen fra krittmerket. 

– Jeg føler meg veldig bra nå. Det er min første hat-trick i karrieren, og jeg er veldig glad for det, sier en ordknapp Boniface etter kampen. 

Håper på å starte

Boniface har byttet på å starte på topp for Glimt i år med Runar Espejord. I dag var det førstnevnte som fikk tillit fra start, og tok vare på muligheten. 

– Jeg gjør mitt beste på trening. Vi har to gode spisser på laget, og det er treneren som bestemmer hvem som skal spille. Jeg er glad for at jeg fikk muligheten i dag, og ikke minst fikk målene, sier han og følger opp.

– Jeg håper jeg får flere sjanser fra start og flere slike mål. Jeg har ventet på et slikt øyeblikk og er veldig glad. 

Og lagkamerat Ola Solbakken smiler på spissens vegne etter kampslutt. 

– Det er vel fortjent. Vi som ser han hver dag vet hvor god han kan bli, skryter trønderen. 

Må skjønne potensialet sitt

Boniface er endelig tilbake etter to tøffe skadeavbrekk siden han først ankom Glimt i 2019. Denne sesongen håper både han selv, klubben og Glimt-fansen at unggutten skal få ut potensialet sitt. 

– Victor har vært ute med to veldig uheldige skader. Han må bare skjønne at det potensialet han har er ekstremt. Og så må han jobbe knallhardt for å få det ut, sier Glimts lynving, Solbakken. 

Boniface selv er nøktern etter sitt første hat-trick og har lagt tankene over på noe helt annet. 

– Det er en god kamp av oss i dag. Det er vanskelig å spille mot et forsvarende lag, men vi har spilt sånne kamper før. Nå fokuserer vi på kampen mot Sarpsborg på lørdag. 

Se hele intervjuet med Boniface og Solbakken nedenfor: 

Annonse fra Eliteserien: