Seier i serieåpningen i Fredrikstad

Bodø/Glimt trakk det lengste strået og vant fortjent i Fredrikstad.

Etter flere måneder med venting startet Eliteserien 2024 for Bodø/Glimt søndag ettermiddag i Fredrikstad. Det som var spådd til å bli en tøff kamp for begge lag endte til slutt med 0-2 og seier til de helgule.

Det sørget scoringer fra Fredrik André Bjørkan og debutant August Mikkelsen for. Begge scoringene kom etter pause.

– Det var så klart deilig og en etterlengtet følelse. Det er tøff motstander vi møter, de ligger lavt og gir jernet, så det var deilig da vi gikk opp til 2-0, uttalte August Mikkelsen til rettighetshaver TV 2 etter kampslutt.

Var best

Før pause var Glimt det beste laget, og skapte attpåtil tre skuddmuligheter før det var spilt to minutter på Fredrikstad Stadion.

Men de helt store sjansene uteble før hvilen, og lagene gikk til pause like langt. Ulrik Saltnes uttalte i intervjuet med TV 2 at laget ikke utnyttet rommene godt nok.

Det løste laget mye bedre etter hvilen. Nevnte Saltnes gikk ut og Håkon Evjen kom inn. Etter hvilen var det nemlig stor dominans fra Bodø/Glimt.

Jubelen var upåklagelig da Bjørkan scoret. Foto: NTB

Scoret i debuten

Allerede etter to minutter smalt det fra de helgule. Nino Zugelj fikk ballen langs kanten og la inn i feltet, der kom Fredrik Andrè Bjørkan stormende inn og stupheadet inn ledelse.

Bortelaget fortsatte å dominere i banespillet, men hjemmelaget skapte en hel del farligheter foran en god Nikita Haikin.

Men da August Mikkelsen fikk ballen etter 70 minutter var det ingen tvil om hvor seieren skulle ende. Nino Zugelj driblet seg fint inn i banen fra hans kantposisjon, ballen havnet til slutt hos Mikkelsen som banket ballen i nettet fra kloss hold.

– Andreomgangen ser vi mer ut som Glimt på en helt annen måte. En vanskelig bane å komme til, et godt motstanderlag, så vi er utrolig fornøyd med at vi reiser herifra med en okay prestasjon, uttalte Knutsen til TV 2 etter kampen.

0-2 til Glimt og til tross for flere store Fredrikstad-sjanser mot slutten trygget laget inn en fortjent seier i serieåpningen.