Glimts ukjente spiller

I høst signerte Bodø/Glimt to spillere du sannsynligvis ikke har hørt om.

Annonse:

Midt mellom trening og eksamenslesing finner Max Garcia (20) tid til en prat med glimt.no. Han er nemlig en av de mest ukjente glimtspillerne for tiden. Men han har ikke sitt daglige virke på kunstgresset på Aspmyra. 

Bodø/Glimt har feid over all motstand i Eltieserien, og klubben har vært på alles lepper. Litt under radaren har også klubben satt i gang en storstilt esport-satsing.

Garcia er opprinnelig fra Mosjøen, men bor og studerer i Bodø. Der har han funnet et nyoppstartet studie med det klingende navnet "trening". Det er det det går i. Trening.

Styrer laget bak spakene

La oss ta litt om esport først. Esport er relativt nytt og har vokst raskt. Det er svært. Det hele går egentlig ut på å konkurrere i TV-spill. For Bodø/Glimts del er det naturlig at konkurreres i fotballspillet FIFA. 

Klubbene i Eliteserien og OBOS-ligaen hadde sin første store turnering i fjor, men Glimt ble først med i år. Turneringen har fått navnet eSerien. 

– Jeg har holdt på med FIFA siden jeg var 5 år gammel. Faren min kjøpte de nyeste konsollene og spilte mye FIFA, så det er nok der jeg har det fra. Dette er likevel første gangen jeg spiller så seriøst, sier Garcia. 

Det er 18 lag med i eSerien i Norge, og tabellen toppes av suverene Sandefjord. Bodø/Glimts lag, som i tillegg til Garcia består av Stian Edvardsen, ligger på 16. plass. 

– Det har vært vanskelig! Vi har ikke fått så mange poeng som vi ønsker. Motstanden har vært tøff, det er fryktelig mange gode lag, forklarer han.

– Føler du at dere har vært sjanseløse?

– På ingen måte. Vanligvis kan man jo gå utfra at de lagene nederst på tabellen er lette å slå, mens de øverste lagene er umulig å slå, men i eSerien er det litt bingo. 

Fifa_kasper-11
Her er Max Garcia i full sving med kontrollen, mens spente tilskuere følger med. Bildet er tatt i forbindelse med utvelgelsen av Glimts lag i oktober.

Garcia påpeker at Glimts lag enda er fersk i "gamet" og at det har vært mye læring i første halvdel av sesongen. 

Små marginer

En kamp i eSerien består av to enkeltkamper hvor resultatene legges sammen. Det vil si at Garcia og Edvardsen spiller annenhver kamp samme motstander.

Så legges resultatene sammen, på samme måte som i dobbeltkamper i Champions League eller kvalikk til Eliteserien. 

Det kan være noe av forklaringen på at de gode resultatene har uteblitt så langt denne sesongen. 

– Som i alle andre idretter er man avhengig av å ha gode dager for å vippe kampene i sitt favør. Til nå føler jeg at vi har vært litt usynkrone. Når Stian har gode dager har jeg gjerne dårlige dager, og motsatt. 

For å få bedre kompetanse innenfor grenen har Glimt et samarbeid med e-sportorganisasjonen SKADE fra Helgeland. De sitter på den tekniske spillkompetansen som trenges, og har mye erfaring fra e-sportverden.

Nå er det juleferie i eSerien før de starter opp igjen i begynnelsen av januar. Som du skjønner, det blir ikke hvile i jula. 

– Jeg skal ligge i hardtrening, sier 20-åringen, som har ambisjonene for 2021 klart for seg. 

– Vi må heve oss. Vi skal bli dyktigere på å vippe kampene i vårt favør, og kanskje klatre litt på tabellen. Det skal være mulig, avslutter han før han forsvinner tilbake til eksamensinnspurten. 

Annonse fra Eliteserien: