Grønbæk skriver under ut 2028: – Vi er en riktig god match

Albert Grønbæk fortsetter karrieren sin i Bodø.

Annonse:

Albert Erlykke Grønbæk har tatt valget sitt. Den målfarlige midtbanespilleren fra Danmark signerer en ny kontrakt med de helgule. Den nye kontrakten gjelder for fem nye år og strekker seg ut 2028. 

– I alle den tid jeg har vært i Glimt har jeg vært veldig tilfreds med klubben. Jeg trives veldig, og måten jeg har utviklet meg på og utenfor banen har vært noe jeg aldri kommer til å glemme, sier Grønbæk fra solsenga i Spania under Glimts treningsleir i Marbella. 

Grønbæk signerte for første gang for Glimt sommeren 2022, da han kom fra danske AGF Aarhus. Siden den gang har dansken notert seg for 20 scoringer og 13 assist på rundt 70 kamper. 

Ikke ferdig utviklet

Skal vi tro rykter i media har det ikke manglet på interesse fra utenlandske klubber den siste tiden. Nå legger altså Grønbæk ryktene døde og har bestemt seg for å bli i Bodø. 

_DSC9974.jpg

– Jeg føler at Glimt er stedet for meg, og at jeg har masse jeg kan utvikle meg på. Det er en veldig god følelse. Klubben skal ha en stor takk for det de har gitt meg til nå. 

Han legger heller ikke skjul på at klubbens posisjon, og den spennende sesongen som venter er med på å gjøre valget enklere. 

– Det kommer noen utrolig spennende kamper fremover. Så det er grunnen, i grove trekk. 

– Gjør mye for meg

Glimt er for tiden på treningsleir for å forberede seg best mulig til årets sesong. Sesongen sparkes i gang allerede 15. februar når Ajax står på motsatt banehalvdel i Conference League i Amsterdam. 

_DSC6909.jpg
Albert Grønbæk kunne juble da han sendte Glimt til ekstraomganger i Zagreb i 2022. Foto: Kent Even Grundstad

Grønbæk, som blir regnet blant de beste spillerne i Eliteserien er svært glad for å ha signert sin nye kontrakt med Glimt, og kan nå fokusere 100 prosent på det sportslige fremover.

– Det er den klubben som passer best for meg. Glimt gjør veldig mye for meg, og selvfølgelig har jeg tatt steg som gjør at jeg har fortjent en ny kontrakt. I bunn og grunn er jeg veldig glad. Det er en riktig god følelse at jeg nå har skrevet under for Glimt. 

Det tok ikke lang tid fra Grønbæk signerte til han markerte seg på banen. Allerede noen uker senere scoret han mål for Glimt mot Dinamo Zagreb i Champions League-kvalifiseringen. 

– Jeg kom uten den store erfaringen. Jeg var en ung gutt, så har jeg gradvis utviklet meg til å bli en spiller som har blitt målfarlig og sjanseskapende. Jeg har lært utrolig mye, og trives helt fantastisk med de andre guttene. Jeg hadde ikke trodd at det skulle gå så hurtig. Det er Glimts fortjeneste. Vi er en riktig god match.

Vil du høre mer av hva Grønbæk sier etter å ha forlenget kontrakten? Se hele intervjuet nedenfor, eller ved å klikke her:

Annonse fra Eliteserien: